Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Useita päiviä ajelehtinut rahtilaiva saatiin hinaukseen Ranskassa

Espanjalainen hinausalus hinaa kallistunutta laivaa avomerta kohti.

Ulkomaat
 
LOIC BERNARDIN / MARINE NATIONALE
Espanjalainen hinaaja-alus onnistui kiinnittymään Biskajanlahdella ajelehtivaan ja vaarallisesti kallistuneeseen rahtilaivaan. Alusta hinataan kohti avomerta. Kuvan luovutti Ranskan merivoimat.
Espanjalainen hinaaja-alus onnistui kiinnittymään Biskajanlahdella ajelehtivaan ja vaarallisesti kallistuneeseen rahtilaivaan. Alusta hinataan kohti avomerta. Kuvan luovutti Ranskan merivoimat. Kuva: LOIC BERNARDIN / MARINE NATIONALE

Meripelastajat onnistuivat maanantaina saamaan hallitsemattomana ajelehtivan rahtilaivan hinaukseen ja estämään laivan karilleajon Ranskan rannikolla, kertoo uutistoimisto AFP.

Paikallisen merenkulkulaitoksen tiedottajan Louis-Xavier Renaux’n mukaan espanjalainen hinaajalaiva on onnistunut kiinnittymään rahtilaivaan, joka on kallistunut vaarallisesti jopa 40–50 asteen kulmaan. Hinaaja on onnistunut ”kääntämään ja suuntaamaan sen kohti avomerta ja aloittamaan hinauksen”, tiedottaja kertoi maanantaina iltapäivällä.

Panamaan rekisteröity Modern Express -alus ehti ajelehtia hankalilla vesillä Biskajanlahdella seitsemän päivää. Laiva oli 44 kilometrin päässä Ranskan rannikosta, kun viranomaiset käynnistivät maanantaina viimeisen yrityksen aluksen suunnan kääntämiseksi.

Renaux’n mukaan alus pyritään nyt hinaamaan mahdollisimman kauas rannikosta. Huolena on, että hinausvaijeri katkeaa rajussa aallokossa.

Hinausvaijeri yritettiin kytkeä jo kolme kertaa, mutta yritykset epäonnistuivat.

Maanantaina hollantilaisen SMIT Salvage -yhtiön asiantuntijat laskeutuivat helikopterista kallistuneelle alukselle, kun valtavat aallot löivät laivan kylkiin. Yhtiö on erikoistunut vaikeuksiin joutuneiden alusten pelastamiseen.

”Vaikeudet johtuvat kolmesta seikasta: tuulesta, aluksen vellovasta liikkeestä ja kallistuskulmasta. On kuin yrittäisi kiivetä vuorelle, joka liikkuu”, SMIT Salvagen tiedottaja sanoi AFP:lle viikonloppuna.

Jos vaijeri kestää, Modern Express hinataan satamaan, jossa se tasapainotetaan. Satamaa ei ole vielä valittu, mutta todennäköisesti alus viedään joko Espanjaan tai Ranskaan.

Aluksen miehistö evakuoitiin helikopterilla tiistaina.

Tätä ennen alus oli kallistunut voimakkaasti ja vaarallisesti. Kallistumisen syytä ei vielä tiedetä, mutta viranomaiset ovat epäilleet lastin kiinnitysten pettäneen.

164-metrisen aluksen lastina on puutavaraa ja rakennuskoneita Gabonista Ranskaan. Laivassa on myös 300 tonnia polttoainetta.

Ranskan viranomaisten mukaan aluksen ajautuminen rannikolle voisi vahingoittaa ympäristöä. Alueella on erikoisaluksia, jotka voivat rajoittaa mahdollisten vuotojen leviämistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat