Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Egyptistä löytyi yli 4 500 vuotta vanha puinen vene

Arkeologit uskovat hautajaisveneen kuuluneen yhteiskunnan merkkihenkilölle.

Ulkomaat
 

Egyptistä on löytynyt tuhansia vuosia vanha vene. Uutistoimisto AFP:n mukaan kyseessä on yli 4 500 vuotta vanha puinen hautajaisvene, joka on kahdeksantoista metriä pitkä.

Maanantaina julkistetun löydön tekivät tšekkiläiset arkeologit lähellä Abusirin pyramideja Kairon eteläpuolella. Egyptin museoviranomaisten mukaan laivan osat olivat kivipaasien päällä hiekkaan hautautuneina.

Arkeologit uskovat veneen kuuluneen yhteiskunnan merkkihenkilölle. Veneen pituuden ja sisältä löytyneen keramiikan perusteella hän on elänyt kolmannen dynastian loppupuolella tai neljännen dynastian alkupuolella.

”Kyse on erittäin epätavallisesta löydöstä, koska tämänkokoisia ja tämäntyyppisiä veneitä oli tuohon aikaan vain yhteiskunnan ylimmillä jäsenillä, jotka kuuluivat yleensä kuningassukuun”, kertoi arkeologiryhmän johtaja Miroslav Bárta tiedotteessa.

Veneen osien arvioidaan säilyneen hämmästyttävän hyvässä kunnossa hiekan ansiosta. Arkeologit uskovat löydön tarjoavan runsaasti uutta tietoa Egyptin muinaisaikojen laivanrakennuksesta ja veneiden roolista hautajaismenoissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat