Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän oppositio syyttää Tšetšenian presidenttiä Ramzan Kadyrovia murhauhkauksesta

Tšetšenian presidentti julkaisi Instagramissa videon, jossa oppositiojohtaja Mihail Kasjanov on kiikaritähtäimessä.

Ulkomaat
 
Aleksei Nikolski / Ria Novosti
Tšetšenian presidentillä Ramzan Kadyrovilla (oik.) ja Venäjän presidentillä Vladimir Putinilla on lämpimät välit.
Tšetšenian presidentillä Ramzan Kadyrovilla (oik.) ja Venäjän presidentillä Vladimir Putinilla on lämpimät välit. Kuva: Aleksei Nikolski / Ria Novosti

Moskova. Venäjän vallanpitäjiä vastustava oppositio raivostui maanantaina Tšetšenian presidentin Ramzan Kadyrovin julkaisemasta videosta ja tekstistä.

Presidentti Vladimir Putinin suojatti Kadyrov julkaisi Instagram-tilillään videon, jossa Parnas-puolueen ja opposition vaalikoalition johtaja Mihail Kasjanov sekä hänen oppositiokumppaninsa Vladimir Kara-Murza ovat kiväärin kiikaritähtäimessä.

Kuvatekstissä kerrotaan ”Kasjanovin olevan hakemassa Strasbourgista rahaa Venäjän oppositiolle”. Versaalilla perään on kirjoitettu iskulause ”Kto ne ponjal, tot poimjot”, jonka voisi suomentaa ”Kellä ei mene kaaliin, joutuu maaliin”.

Kadyrov on aiemmin kertonut aikovansa ohjata samannimisen toimintaelokuvan.

Venäjään kuuluvan Tšetšenian parlamentin puheenjohtaja Magomed Daudov ja Venäjän parlamentin alahuoneen tšetšeenijäsen Adam Delimhanov jakoivat videon sosiaalisessa mediassa. Kremlin tiedottaja Dmitri Peškov sen sijaan sanoi, ettei Putinin esikunta ollut tutustunut Kadyrovin päivitykseen.

”Me emme seuraa Kadyrovia Instagramissa emmekä Instagramia ylipäätään”, Peškov sanoi RBK-uutisten mukaan.

Entinen pääministeri Kasjanov sanoi pitävänsä Instagram-päivitystä ”valtiolliseen toimijaan kohdistuvana murhauhkauksena” ja kertoi tekevänsä rikosilmoituksen.

Oudon myrkytyksen uhriksi viime toukokuussa joutunut Kara-Murza taas kommentoi Eho Moskvy -radioaseman haastattelussa, että oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhan tutkinta johtaa ”selvästi Groznyihin” eli Tšetšenian pääkaupunkiin ja sen hallitsijaan Kadyroviin.

”Tämä roisto pitää itseään aivan koskemattomana ja on jo käytännössä tunnustanut, että hän on sekaantunut Nemtsovin murhaan”, kommentoi ihmisoikeuksia puolustavan Moskovan Helsinki-ryhmän puheenjohtaja Ljudmila Aleksejeva Govorit Moskva -radioasemalla.

”Millään muulla tavalla tällaista moukkamaista käytöstä ei voi selittää.”

Kadyrov nostatti Instagram-päivityksellään kohun edellisen kerran runsaat kaksi viikkoa sitten. Tuolloin hän nimitti oppositiopoliitikkoja ”kansanvihollisiksi”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat