Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiina takavarikoi Dalai Laman kuvia – virallisessa lehdessä verrattiin Dalai Lamaa Saddam Husseiniin

Sichuanin maakunnan viranomaiset ovat määränneet paikalliset kauppiaat luovuttamaan kaikki mahdolliset tiibetiläisjohtajaa esittävät kuvat

Ulkomaat
 
ABHISHEK CHINNAPPA / Reuters
Dalai Lama puhui Intiassa viime joulukuussa.
Dalai Lama puhui Intiassa viime joulukuussa. Kuva: ABHISHEK CHINNAPPA / Reuters

Lounais-Kiinassa sijaitsevan Sichuanin maakunnan viranomaiset ovat määränneet paikalliset kauppiaat luovuttamaan kaikki mahdolliset tiibetiläisjohtaja Dalai Lamaa esittävät kuvat, Kiinan valtiollinen media kertoo uutistoimisto AFP:n mukaan.

Sichuanissa on useita tiibetiläisten asuttamia alueita. Paikallisviranomaiset ovat lähettäneet niihin ”lainvalvontapartioita”, joiden tehtävänä on ”iskeä pornoon ja laittomiin julkaisuihin, joiksi lasketaan kuvat Dalai Lamasta”, maakunnan tiedotusviraston johtaja Gou Yadong sanoi viralliselle Global Times -lehdelle AFP:n mukaan.

Goun mukaan ihmiset voivat sen sijaan vapaasti panna esille kuvia maan entisistä ja nykyisistä johtajista, millä hän viittaa Kiinaa hallitsevan kommunistipuolueen johtajiin.

Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1989 saanut hengellinen johtaja Dalai Lama joutui pakenemaan Tiibetistä 1959. Kiina oli miehittänyt Tiibetin 1950-luvun alussa ja tehnyt siitä yhden maakunnistaan.

Lehti haastatteli Pekingissä sijaitsevan Kiinan Tiibetin-tutkimuskeskuksen edustajaa Lian Xiangminiä, joka sanoi, että kiinalaisille Dalai Laman kuvien ripustaminen näkyville merkitsee samaa kuin Irakin entisen diktaattorin Saddam Husseinin kuvat amerikkalaisille.

Kiina on viime aikoina voimistanut kampanjaansa Dalai Lamaa vastaan. Kiinan mukaan hän on vaarallinen separatisti.

Sichuanissa viranomaiset ovat sen sijaan olleet jonkin aikaa aiempaa höllempiä, joten Dalai Laman kuvat ovat yleistyneet kaupoissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat