Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukrainan entisen presidentin pelastaja kenraali­kuvernööriksi Venäjällä

Ulkomaat
 

Ukrainan entisen presidentin Viktor Janukovytšin evakuointia Ukrainasta Venäjälle johtanut kenraaliluutnantti Aleksei Djumin, 43, on nimitetty Moskovan eteläpuolella sijaitsevan Tulan alueen kuvernööriksi. Vastikään varapuolustusministeriksi nimitetty Djumin pysyy siviilivirastaan huolimatta myös armeijan palveluksessa.

Venäläinen talouslehti Kommersant kertoi keskiviikkona Djuminin nimityksestä ja hänen osuudestaan Janukovytšin evakuointiin Ukrainasta helmikuun 23. päivän vastaisena yönä 2014. Janukovytš pakeni kansannousua Kiovasta Harkovan ja Donetskin kautta Krimille ja sieltä Venäjälle.

Kommersantin tiedot perustuvat nimettömiin lähteisiin Venäjän pääesikunnassa ja presidentinhallinnossa. Pääesikuntalähde nimittää Djuminin suoritusta evakuointioperaation johdossa ”loistavaksi”.

Djumin työskenteli aiemmin vuosia liittovaltion suojelupalvelussa FSO:ssa. Kommersantin mukaan hän oli FSO:n alaisen presidentin turvallisuuspalvelun leivissä ja vastasi presidentti Vladimir Putinin turvallisuudesta tämän julkisten esiintymisten aikana.

Kenraalin harrastuksiin kuuluu jääkiekko. Hän on pelannut maalivahtina Venäjän poliittisen eliitin harrastussarjassa Yön kiekkoliigassa ja toimi aiemmin jokeriomistaja Gennadi Timtšenkon neuvonantajana, kun tämä oli Pietarin SKA:n hallituksen puheenjohtaja.

Turvamies Djumin sai kenraalimajurin arvon vuonna 2014. Hän siirtyi pääesikuntaan ja hänet nimitettiin kenraaliluutnanttina puolustusministeri Sergei Šoigun varamieheksi viime joulukuussa.

Tulan kuvernöörinä vuodesta 2011 palvelleen Vladimir Gruzdevin kausi olisi ollut katkolla ensi syyskuun kuvernöörinvaaleissa. Putinin mukaan Gruzdev erosi perhesyistä, mutta Kommersantin haastattelemien paikallisten lähteiden mukaan kyseessä oli ajolähtö, jonka syytä ei tiedetä.

Talouslehti Forbesin vertailussa vuodelta 2014 Gruzdev oli Venäjän parhaiten tienaava kuvernööri: perheen vuositulot olivat nykykurssin mukaan noin 20 miljoonaa euroa. Gruzdevin edeltäjä erotettiin korruptioepäilyjen vuoksi.

Djumin ei Kommersantin haastattelussa sulkenut pois mahdollisuutta, että hän asettuisi ehdolle syksyn kuvernöörinvaaleissa.

Upseerin nimittäminen kuvernööriksi ei ole Venäjällä aivan poikkeuksellista. Viimeksi näin kävi vajaa kaksi vuotta sitten, kun Sevastopolin johtoon nimitettiin vara-amiraali Krimin miehityksen jälkeen. Samaan aikaan Volgogradin alueen kuvernööriksi nousi everstiluutnantti.

Kuvernöörinvaalit palautettiin Venäjälle vuonna 2012. Vuosina 2005–2012 alueparlamentti ja presidentti nimittivät kuvernöörin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat