Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Unicef: Kolmannes Turkista Kreikkaan pyrkivistä pakolaisista on lapsia

Ulkomaat
 
Alkis Konstantinidis / Reuter
Mies kantoi kahta lasta rantaan Kreikan Lesboksella marraskuussa 2015.
Mies kantoi kahta lasta rantaan Kreikan Lesboksella marraskuussa 2015. Kuva: Alkis Konstantinidis / Reuter

Noin kolmasosa Välimeren yli Turkista Kreikkaan pyrkivistä pakolaisista on YK:n lastenjärjestön Unicefin mukaan lapsia. Kreikan ja Makedonian rajan ylittävistä pakolaisista lähes 60 prosenttia on naisia ja lapsia.

Unicefin mukaan ensimmäistä kertaa Euroopan pakolaiskriisin aikana pakolaisista naisia ja lapsia on enemmän kuin aikuisia miehiä. Vielä viime kesäkuussa pakolaisista 73 prosenttia oli miehiä.

”Sosiaalityötä, turvallisuutta ja terveydenhoitojärjestelmiä täytyy vahvistaa siten, että lapsia ja naisia ei käytetä hyväksi”, Unicefin koordinaattori Marie Pierre Poirer sanoo järjestön tiedotteessa.

Kreikkaan saapui tammikuussa 62 000 pakolaista, kertoo kansainvälinen siirtolaisjärjestö IOM. Noin joka kolmas eli 19 781 oli alaikäinen.

IOM:n mukaan viimeksi kuluneet viisi kuukautta ovat olleet tuhoisia lapsille, sillä 330 alle 18-vuotiasta pakolaista kuoli sinä aikana. Pahin kuukausi oli joulukuu, jolloin 82 alaikäistä hukkui itäisellä Välimerellä.

Euroopan poliisivirasto Europol puolestaan kertoi viime viikolla, että ainakin 10 00 pakolaislasta on hävinnyt sen jälkeen kun he ovat saapuneet yksin Eurooppaan.

HS löysi salakuljettajien rannan Turkissa
HS löysi salakuljettajien rannan Turkissa
Nuljuva kumivene, pieni perämoottori ja 20 kilometria tuulista merta on Eurooppaan pyrkivien turvapaikanhakijoiden edessä, kun he saapuvat rantaan Turkissa ja näkevät seuraavan etappinsa, Lesboksen saaren Kreikassa. Toimittajat ja kuvaus Paavo Teittinen ja Kalle Koponen, leikkaus Kalle Koponen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat