Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pariisin poliisi hääti lähes neljäsataa romania hökkelikylästä

Ulkomaat
 
Pariisin poliisi tyhjensi romanislummin
Pariisin poliisi tyhjensi romanislummin
Lähes 400 romania joutui jättämään puisen hökkelikylänsä Pariisin 18. kaupunginosassa keskiviikkona. Kuva: Reuters

Pariisi sai keskiviikkona tarpeekseen yhdestä hökkelikylästään.

Poliisi hääti varhain aamulla lähes neljäsataa romania 18. kaupunginosan slummista, jonka asukkaat olivat rakentaneet käyttämättömän rautatien päälle.

Poliisi perusteli ratkaisua turvallisuudella ja asukkaiden terveydellä. Asumukset ovat improvisoituja puisia majoja, joissa tulipalon riski on suuri. Myös hygieniaa on pidetty ongelmana.

Sanomalehti Le Monden mukaan Pariisin alueella ja lähikunnissa on 132 tällaista lupia kysymättä rakennettua romanien hökkelikylää, joissa asuu yhteensä yli 7 000 ihmistä. Asukkaiden joukossa on yli kaksituhatta lasta.

Pariisin alueella on käynnissä ohjelma, jossa hökkelikylien lapsia yritetään saada kouluun ja aikuisille löytää töitä.

Muun muassa katoliset hyväntekeväisyysjärjestöt ovat arvostelleet kylien purkamisia ja häätöjä. Heidän mukaansa rajut toimet ovat haitaksi etenkin lasten sopeutumiselle.

Pariisin poliisi puolustautui keskiviikkona sanomalla, että kaikille häädetyille löytyy uusi asuinsija Pariisin kaupungin ja kansalaisjärjestöjen tuella. Slummi on saanut olla paikallaan kesäkuusta 2015 lähtien.

GONZALO FUENTES / Reuters
Nainen ja hänen lapsensa valmistautuivat evakuointiin hylätyn rautatien päälle muodostuneesta hökkelikylästä Pariisissa keskiviikkona.
Nainen ja hänen lapsensa valmistautuivat evakuointiin hylätyn rautatien päälle muodostuneesta hökkelikylästä Pariisissa keskiviikkona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat