Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Republikaanien Rand Paul ja Rick Santorum jättäytyvät Yhdysvaltain presidenttikisasta

Iowan esivaaleissa vaatimattomasti menestyneistä senaattoreista Santorum sanoi kannattavansa nyt Marco Rubiota

Ulkomaat
 
BRIAN FRANK / Reuters
Rick Santorum siirtyy Marco Rubion kannattajaksi.
Rick Santorum siirtyy Marco Rubion kannattajaksi. Kuva: BRIAN FRANK / Reuters

Kaksi Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkinyttä senaattoria Rand Paul ja Rick Santorum kertoivat keskiviikkona lopettavansa vaalikampanjansa, kertoo uutistoimisto AFP.

Paul sai Iowan esivaaleissa vain 4,5 prosenttia republikaanien äänistä ja jäi viidenneksi.

Santorum keräsi esivaaleissa vain yhden prosentin republikaaneille annetuista äänistä.

Iowan esivaalien jälkeen myös demokraattien Martin O’Malley ja republikaanien Mike Huckabee ovat ilmoittaneet vetäytyvänsä kisasta.

Paul vastustaa valtion sekaantumista sekä talous- että moraaliasioihin. Hän on kannattanut armeijan määrärahojen ja ulkomaanavun leikkauksia ja suhtautunut muita republikaaneja ymmärtäväisemmin esimerkiksi marijuanan laillistamiseen ja homoliittoihin.

”Tänään lopetan samassa tilanteessa, missä aloitin, valmiina taistelemaan vapauden puolesta”, Paul kommentoi tiedotteessa keskiviikkona.

Santorum kertoi Fox-televisiokanavan haastattelussa antavansa kannatuksena nyt Marco Rubiolle, jonka hän katsoo parhaiten edustavan itselleen läheisiä arvoja ja poliittisia linjoja.

Rubio totesi Foxille odottavansa, että Santorum osallistuu hänen vaalikampanjaansa aktiivisesti.

”Haluamme käyttää häntä kampanjassamme niin paljon kuin hän vain itse haluaa meille työskennellä. Olemme tästä innoissamme”, Rubio sanoi.

Yhdysvaltain presidenttiehdokkaista äänestetään seuraavaksi New Hampshiren esivaaleissa ensi tiistaina. Jäljellä on yhteensä 49 osavaltion esivaalit.

Ensimmäisissä esivaaleissa Iowassa eniten republikaanien ääniä sai oikeistolaissenaattori Ted Cruz. Toiseksi jäi miljardööri Donald Trump. The New York Timesin mukaan Trumpia vastustavat republikaanijohtajat kertovat nyt uskovansa, että Trump voi jäädä ilman kärkipaikkaa myös New Hampshiressä.

Demokraattien ehdokkaista vasemmistolaissenaattori Bernie Sandersillä on puolestaan hyvät lähtökohdat voittaa ulkoministeri Hillary Clinton New Hampshiressä, sillä Clinton voitti Sandersin Iowassa niin hiuksenhienolla erolla.

MARY SCHWALM / Reuters
Yhdysvaltain presidenttikisasta vetäytynyt senaattori Rand Paul.
Yhdysvaltain presidenttikisasta vetäytynyt senaattori Rand Paul.
HS:n Laura Saarikoski raportoi Iowasta
HS:n Laura Saarikoski raportoi Iowasta
Republikaanien Ted Cruz voitti Trumpin, mutta demokraattien kisasta tuli äärimmäisen tasaväkinen. Toimittaja Laura Saarikoski
Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Yhdysvaltojen presidentin valinta on monivaiheinen kisa, joka huipentuu marraskuussa 2016. Grafiikkavideo selittää päävaiheet alle kahdessa minuutissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat