Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Obama kiitti muslimeja ensivierailullaan moskeijaan Yhdysvalloissa

Ulkomaat
 
JONATHAN ERNST / Reuters
Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama puhui moskeijassa Baltimoressa keskiviikkona.
Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama puhui moskeijassa Baltimoressa keskiviikkona. Kuva: JONATHAN ERNST / Reuters

Yhdysvaltojen presidentin Barack Obaman kalenterissa oli keskiviikkona ensimmäistä kertaa hänen seitsemän vuoden virkakautensa aikana vierailu moskeijaan.

Aiemmin Obama on vieraillut moskeijoissa Malesiassa, Indonesiassa ja Egyptissä, muttei vielä Yhdysvalloissa. Keskiviikkona Obama vieraili moskeijassa Baltimoressa, kertoivat uutistoimistot.

Vierailulla Obama halusi osoittaa tukea amerikkalaisille muslimeille, muistuttaa uskonnonvapaudesta Yhdysvalloissa sekä ottaa kantaa presidentinvaaleissa käytyyn keskusteluun muslimeista.

”Ensimmäiseksi haluan sanoa Yhdysvaltojen muslimeille kaksi sanaa, joita ei kuule liian usein: kiitos teille. Kiitos että palvelette yhteiskuntaanne ja kiitos siitä, että parannatte naapureidenne elämää ja autatte meitä olemaan vahva ja yhdistynyt amerikkalainen perhe”, Obama sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Muslimit ovat nousseet keskustelunaiheeksi Yhdysvalloissa varsinkin sen jälkeen, kun republikaaniehdokas Donald Trump vaati marraskuussa muslimeille pääsykieltoa Yhdysvaltoihin. Republikaanit ovat vastustaneet Obaman suunnitelmia 10 000 syyrialaispakolaisen ottamisesta Yhdysvaltoihin.

Obama on puolestaan katsonut Trumpin puheiden olevan ”amerikkalaisten arvojen” vastaisia. Presidentin mukaan muslimien vastainen vihapuhe vain ruokkii äärijärjestöjä kuten Isisiä.

”Viime aikoina olemme kuulleet anteeksiantamatonta poliittista retoriikkaa Yhdysvaltojen muslimeja vastaan. Sellaiselle ei ole sijaa maassamme”, Obama sanoi keskiviikkona.

Yhdysvaltojen 320 miljoonasta kansalaisesta noin 3,3 miljoonaa on muslimeja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat