Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksa pitää briteistä kovasti kiinni

Unionin esitystä Britannialle pidetään Saksassa suurena kädenojennuksena.

Ulkomaat
 
FRANCOIS LENOIR
Eurooppa-neuvoston pysyvä puheenjohtaja Donald Tusk julkisti tiistaina esityksen, jonka on tarkoitus pitään Britannia Euroopan unionissa.
Eurooppa-neuvoston pysyvä puheenjohtaja Donald Tusk julkisti tiistaina esityksen, jonka on tarkoitus pitään Britannia Euroopan unionissa. Kuva: FRANCOIS LENOIR

Berliini

Saksassa pidetään unionin tiistaista kädenojennusta Britannialle suurena myönnytyksenä. Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin esitys antaisi Britannialle luvan jäädyttää maassa työskentelevien EU-kansalaisten sosiaalietuudet enimmillään neljäksi vuodeksi.

Britannian pääministerin David Cameronin yritystä neuvotella maansa EU-jäsenyyden ehdot uusiksi pidetään Saksassa kuitenkin riskinottona.

”Cameron ei ole valinnut tavallista Brysselin lainsäädännön etenemistapaa, jonka tehtävänä on varmistaa jäsenmaiden tasapuoliset vaikutusmahdollisuudet. Sen sijaan kansanäänestys on kuin EU-jäsenmaiden (ja myös itsensä) tähtäämistä pistoolilla”, kirjoittaa Frankfurter Allgemeine Zeitungin ulkopolitiikan toimittaja Nikolas Busse.

Saksassa pidetään yleisesti Britannian mahdollista eroa unionista katastrofina. Tiistaiseen Tuskin esitykseen keskeiset saksalaispoliitikot eivät ole ottaneet vielä kantaa.

Kysymys Saksalle on ennen kaikkea siitä, menettäisikö maa Ranskan kanssa kumppanin kaikkein suurimmissa Eurooppaa koskevissa kysymyksissä. Britannian lähdön pelätään olevan lähtölaukaus koko unionin purkamiselle.

Entä syntyisikö Britanniaan uusi Eurooppaan valtakeskus, jonka tukijat olisivat Itä-Euroopan maita?

Saksassa on myös poliittisia kommentaattoreita, jotka pitävät Cameron saamaa tarjousta kohtuullisena. Heidän mielestään oli poliittista strategiaa, että Britannian pääministeri saattoi lähteä Brysselin neuvotteluista kotiin selkeästi voittajana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat