Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrian armeija katkaisi Turkin rajalle vievän kapinallisten huoltoreitin

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
ABDALRHMAN ISMAIL / Reuters
Asukkaat tutkivat tuhoja ilmahyökkäyksen jäljiltä Pohjois-Aleppossa keskiviikkona.
Asukkaat tutkivat tuhoja ilmahyökkäyksen jäljiltä Pohjois-Aleppossa keskiviikkona. Kuva: ABDALRHMAN ISMAIL / Reuters

Syyrian armeija ja sitä tukevat asejoukot ovat päässeet tunkeutumaan hallitusta vastaan taistelevien kapinallisten piirittämiin kahteen kylään Aleppon maakunnan luoteisosassa.

BBC:n mukaan Syyrian valtion tv-kanava kertoo, että armeijan joukot ovat Venäjän ilmaiskujen avulla murtaneet Nublin ja Zahraan kylän piirityksen. Kylät ovat shiialaisenemmistöisiä.

Syyrian valtiollinen uutistoimisto Sana kertoi, että ”suuret juhlat Nublin ja Zahraan kaduilla toivottivat armeijan joukot tervetulleeksi”. Libanonilaisen shiiajärjestön Hizbollahin al-Manar-kanavan kuvissa kyläläiset heiluttivat Syyrian ja Hizbollahin lippuja ja huuusivat Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia kannattavia iskulauseita.

Uutistoimisto AFP:n armeijalähteen mukaan armeija olisi onnistunut katkaisemaan viimeisen kapinallisten huoltoreitin, joka johtaa Alepposta Turkin rajalle.

Syyrian hallitus on Venäjän ilmaiskujen tuella saavuttanut viime viikkoina merkittäviä voittoja kapinallisia vastaan Latakian maakunnassa ja Aleppon lähellä. Taistelujen vuoksi ainakin 3 600 ihmistä on paennut Syyriasta Turkin puolelle, Turkin viranomaiset sanovat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat