Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrian rauhanneuvottelut keskeytettiin – ”Ei ole enempää tehtävissä”

Ulkomaat
 
DENIS BALIBOUSE / Reuters
YK:n neuvottelija Staffan de Mistura puhui toimittajille Genevessä keskiviikkona.
YK:n neuvottelija Staffan de Mistura puhui toimittajille Genevessä keskiviikkona. Kuva: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Syyrian rauhanneuvottelut maan hallituksen ja opposition välillä keskeytettiin keskiviikkona Genevessä, kertoi uutistoimisto AFP. Neuvotteluja on tarkoitus jatkaa helmikuun 25. päivä.

”Tässä ei ole enempää tehtävissä”, YK:n neuvottelija Staffan de Mistura kertoi toimittajille Genevessä.

”Olen alusta asti ilmaissut, etten halua puhua vain puheen vuoksi. Siksi väliaikainen tauko on paikallaan. Tämä ei ole kuitenkaan neuvotteluiden loppu tai epäonnistuminen”, de Mistura sanoi.

Syyrian edustaja neuvotteluissa syytti oppositiota neuvotteluiden keskeytymisestä. Edustajan mukaan oppositio halusi lähteä neuvottelupöydästä, uutistoimisto Reuters kertoi.

Neuvottelut saatiin viimeinkin aloitettua viikonlopun aikana useiden myöhästymisten jälkeen. Neuvotteluja on yritetty aiemminkin, mutta ne ovat kariutuneet vakaviin erimielisyyksiin.

Nyt Geneveen oli kutsuttu myös opposition edustajia. Julkisuudessa osapuolet syyttelivät toisiaan syyrialaisten kärsimyksistä ja ongelmista. Hallituksen ja opposition edustajat pidettiin eri huoneissa neuvotteluiden aikaan.

Neuvotteluiden tarkoituksena olisi sopia rauhasta sekä Syyrian uuden hallinnon järjestämisestä, uusista vaaleista ja perustuslaista. Kiistaa on herättänyt muun muassa se, voiko maan nykyinen johtaja Bashar al-Assad jatkaa toimessaan.

Viisi vuotta jatkuneessa Syyrian sodassa on kuollut noin 260 000 ihmistä ja miljoonat ovat joutuneet jättämään kotinsa. Sodassa ovat osallisina muun muassa suurvallat kuten Yhdysvallat ja Venäjä sekä Turkki, Saudi-Arabia ja Iran.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat