Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Japani sanoi ampuvansa Pohjois-Korean ohjuksen alas

Maan arvellaan kehittävän ballistista ohjusta ydinasetta varten

Ulkomaat
 
Reuters
Pohjois-Korea laukaisi 2009 Taepodong-2 raketin. Pohjois-Korean arvellaan kehittävän raketteja ydinasetta varten.
Pohjois-Korea laukaisi 2009 Taepodong-2 raketin. Pohjois-Korean arvellaan kehittävän raketteja ydinasetta varten. Kuva: Reuters

Kansainvälinen painostus Pohjois-Koreaa vastaan on kasvanut entisestään sen jälkeen, kun maa kertoi suunnitelmistaan laukaista raketti helmikuun aikana. Keskiviikkona Japani kertoi asettaneensa joukkonsa hälytystilaan. Japani sanoi ampuvansa alas minkä tahansa pohjoiskorealaisen raketin, jos se uhkaa maata.

Pohjois-Korea on ilmoittanut, että se suunnittelee raketin laukaisemista 8.-25. helmikuuta. Kyse on Pohjois-Korean mukaan rauhanomaisesta satelliitin kantoraketin laukaisusta.

Kansainvälisesti kuitenkin arvioidaan laajasti, että kyse on ballistisesta ohjuskokeesta. Pohjois-Korean pelätään rakentavan ohjuksia, jotka voisivat kantaa ydinkärkiä.

Etelä-Korea totesi puolestaan uutistoimisto Reutersin mukaan, että Pohjois-Korea saa maksaa ohjuskokeesta ”kovan hinnan”. Pohjois-Korean perinteinen liittolainen Kiinakin on menettänyt nyt malttinsa ydinaseilla uhittelevan naapurinsa kanssa.

”Olemme tästä erittäin huolissamme”, totesi Kiinan ulkoministeriön edustaja Lu Kang Pekingissä uutistoimisto AFP:n mukaan. Lu muistutti Pohjois-Koreaa siitä, että YK on kieltänyt Pohjois-Korealta ballistiset ohjuskokeet.

Lisäksi muun muassa Yhdysvallat ja YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon ovat vaatineet Pohjois-Koreaa luopumaan ohjuskokeesta. Aikaisemmin Pohjois-Korea ei ole muiden maiden vaatimuksista välittänyt.

Jännitteet Korean niemimaalla lisääntyivät jo tammikuun alussa, kun Pohjois-Korea ilmoitti tehneensä uuden ydinkokeen. Ydinkoe tuomittiin laajasti ja Pohjois-Koreaa vastaan vaadittiin entistä tiukempia pakotteita.

Pohjois-Korealla uskotaan olevan mahdollisuus useiden ydinpommien rakentamiseen. Epäselvää vielä on se, onko Pohjois-Korea kyennyt kehittämään ballistiseen ohjukseen soveltuvan ydinkärjen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat