Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuhannet poliisit valvovat Kölnin karnevaaleja – järjestäjät painaneet ohjelehtisiä arabiaksi ja englanniksi

Ulkomaat
 
WOLFGANG RATTAY / Reuters
Karnevaalien henkilökunta poseerasi keskiviikkona Kölnin keskustassa karnevaaleja varten olevalla ”naisten turvapisteellä”. Piste on yksi toimista, joilla viranomaiset yrittävät estää uudenvuoden joukkoahdistelun toistumisen.
Karnevaalien henkilökunta poseerasi keskiviikkona Kölnin keskustassa karnevaaleja varten olevalla ”naisten turvapisteellä”. Piste on yksi toimista, joilla viranomaiset yrittävät estää uudenvuoden joukkoahdistelun toistumisen. Kuva: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Kölnissä viranomaiset ovat tehostaneet turvatoimia tänään torstaina alkavien perinteisten karnevaalien ympärillä, jotta uudenvuoden joukkoahdistelu ei toistuisi.

Uudenvuodenyönä lähinnä pohjoisafrikkalaisista ja arabitaustaisista miehistä koostuva joukko ahdisteli naisia Kölnin rautatieaseman lähistöllä. Poliisi on saanut asiasta jo satoja rikosilmoituksia.

Vastaavaa tapahtui monessa muussakin Saksan kaupungissa, mutta Kölnin tapahtumat saivat suurimman huomion. Uudenvuoden tapahtumat myös söivät Kölnin poliisin uskottavuutta, jota se yrittää nyt palauttaa.

Kiristyvien turvatoimien taustalla on myös kasvanut terrorismiuhka, erityisesti Pariisin viime vuoden iskujen myötä.

Karnevaaleja valvoo tänä vuonna 2 500 poliisia. Määrä on kolminkertainen viime vuoteen verrattuna. Kaupungille on asennettu uusia turvakameroita ja uutenavuonna kiinnisaaduille taskuvarkaille on määrätty liikkumisrajoituksia.

Oikeuslaitos taas on varautunut toimimaan tavallista nopeammin mahdollisissa ahdistelutapauksissa karnevaalien aikaan.

Järjestäjät puolestaan ovat painaneet englannin- ja arabiankielisiä ohjelehtisiä karnevaalien luonteesta.

”Voit pitää hauskaa, laulaa ja tanssia ihan yhtä hyvin ilman alkoholia”, lehtisessä kerrotaan uutistoimisto AFP:n mukaan.

Karnevaaleille odotetaan noin 1,5 miljoonaa vierasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat