Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Korean Kim Jong-Un osallistui poikkeukselliseen korruptiota käsittelevään kokoukseen

Pohjois-Korea ei yleensä ole myöntänyt systemaattisia ja rakenteellisia ongelmia maan johdossa

Ulkomaat
 
Reuters
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-Un arkistokuvassa puoluekokouksessa 2012.
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-Un arkistokuvassa puoluekokouksessa 2012. Kuva: Reuters

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-Un on osallistunut korruptiota ja vallan väärinkäytöksiä käsittelevään kommunistipuolueen kokoukseen, maan valtiollinen media kertoi torstaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Kokousta ja erityisesti siitä kertomista julkisuuteen pidetään poikkeuksellisena, sillä yleensä Pohjois-Korea ei ole myöntänyt systemaattisia ja rakenteellisia ongelmia yksinvaltaisessa Korean työväenpuolueessa.

Maan virallisen uutistoimiston KCNA:n mukaan tapaamisessa käsiteltiin useita aiheita, jotka vaativat välitöntä huomiota.

”Se arvosteli pääasiassa puolueessa esiintynyttä etuoikeuksien tavoittelua, viranomaisvallan väärinkäyttöä, vallan hyväksikäyttöä ja byrokratiaa”, KCNA ilmoitti AFP:n mukaan.

Sen mukaan ongelmiin esitettiin ratkaisuja, mutta ei kertonut yksityiskohtia.

Korruption arvellaan olevan suljetussa ja yksinvaltaisessa Pohjois-Korean yleistä lähes kaikilla tasoilla. Köyhässä maassa lahjuksia tarvitaan uralla edistymisen lisäksi myös peruselintarvikkeiden ja lääkkeiden hankinnassa.

Diktatuuri ja sen tarkasti kontrolloitu media yleensä kuitenkin vaikenevat asiasta. Esiin nostetaan silloin tällöin yksittäistapauksia, kuten Kim Jong-Unin tädin miehen Jang Song-Thaekin syrjäyttämisen yhteydessä 2013.

Tätä syytettiin myös korruptiosta. Muina rikkeinä kerrottiin huumeet, avioliiton ulkopuoliset suhteet ja yritys oman ryhmän perustamisesta valtapuolueen sisälle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat