Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi pidätti kaksi miestä ratsiassa Saksassa – Bild-lehti: islamistien epäiltiin suunnittelevan iskua Berliinin keskustaan

Ulkomaat
 
Fabrizio Bensch / Reuters
Poliisit partioivat Alexanderplatzin asemalla torstaina Berliinissä.
Poliisit partioivat Alexanderplatzin asemalla torstaina Berliinissä. Kuva: Fabrizio Bensch / Reuters

Saksan poliisi pidätti torstaina tekemässään ratsiassa kaksi algerialaista, joilla epäillään olevan yhteyksiä äärijärjestö Isisiin. Uutistoimisto AFP:n mukaan ratsiat kohdistuivat muun muassa pakolaisten majoitustiloihin, joissa epäiltyjen arveltiin asuvan.

Saksalaisen Bild-lehden mukaan poliisin torstaina tekemät ratsiat liittyvät islamistien mahdolliseen suunnitelmaan hyökätä Berliinin keskustassa olevalle Alexanderplatzille.

Pidätetyt miehet ja kaksi muuta algerialaista ovat nyt poliisin tutkinnan kohteena. Berliinin poliisi epäilee miesten suunnittelleen ”valtiota vakavasti uhkaavia toimia”.

Poliisin mukaan Algerian viranomaiset ovat toisen pidätetyn miehen perässä, koska hänellä on yhteyksiä äärijärjestö Isisiin. Poliisin mukaan tutkimukset ovat osoittaneet, että mies on saanut sotilaskoulutusta Syyriassa.

Uutistoimisto DPA:n mukaan poliisin epäilemä mies saapui Saksaan viime syksynä ja hänet rekisteröitiin turvapaikanhakijaksi. Poliisin ratsian aikana otettiin kiinni myös nainen, joka on epäillyn miehen vaimo.

Toinen algerialaismies pidätettiin väärennettyjen henkilöllisyyspapereiden vuoksi. Poliisi jäljitti myös kaksi muuta epäiltyä, mutta ei pidättänyt heitä.

Bild-lehden mukaan poliisit etsivät ratsiassaan myös räjähteitä. Berliinin poliisin tiedottajan Stefan Redlichin mukaan operaatiossa ei löydetty aseita.

Berliinin poliisi kertoi aiemmin torstaina tehneensä Saksassa ratsioita ja etsivänsä neljää miestä, joilla epäillään olevan yhteyksiä Isis-järjestön taistelijoihin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Valtion syyttäjät ovat kieltäytynet kommentoimasta Bild-lehden selvitystä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat