Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmenettuhannet pakenevat Aleppon taisteluja – Venäjä syyttää Turkkia hyökkäyksen suunnittelusta

Joukkopako Syyrian suurimmasta kaupungista alkoi maanantaina, kun Syyrian hallitus käynnisti hyökkäyksen kapinallisten asemia vastaan Aleppon läheisyydessä.

Ulkomaat
 
SANA
Hallitusta tukevia joukkoja Syyrian Aleppossa torstaina.
Hallitusta tukevia joukkoja Syyrian Aleppossa torstaina. Kuva: SANA

Lähes 40 000 syyrialaista siviiliä on paennut Syyrian hallituksen ja Venäjän ilmavoimien hyökkäystä Aleppon alueella, kertoo Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö.

Samaan aikaan Turkki varoittaa valmistautuvansa ottamaan vastaan kymmeniätuhansia syyrialaisia pakolaisia, kertoi uutistoimisto AFP.

Pakolaisvirta Syyrian suurimmasta kaupungista Alepposta kohti Turkkia voi vaikuttaa myös Eurooppaan suuntautuvaan pakolaisvirtaan, varoittaa Syyrian konfliktia seuraava tutkija Charles Lister viestipalvelu Twitterissä.

”Jos ei ole jo, EU:n pitäisi valmistautua Syyriasta sellaisiin pakolaisvirtoihin, joita emme ole aiemmin kokeneet. Aleppo tyhjenee kerralla”, Lister twiittasi.

Joukkopako Syyrian suurimmasta kaupungista alkoi jo maanantaina, kun Syyrian hallitus käynnisti hyökkäyksen kapinallisten asemia vastaan Aleppon läheisyydessä, kertoo Syrian Observatory for Human Rights -järjestö. Samana päivänä Genevessä käynnistyivät Syyrian rauhanneuvottelut, jotka kuitenkin keskeytyivät keskiviikkona.

Syyrian hallitus pyrkii katkaisemaan kapinallisten tärkeimmät huoltoväylät Aleppoon ja rikkomaan kapinallisten saarron kahden hallituksen hallinnassa olevan kylän ympärillä. Torstaina Syyrian hallitus ilmoitti jo vapauttaneensa kaksi kapinallisten saartamaa kylää, joissa asuu pääasiassa hallituksen kannattajia.

Syyrian hallitus ilmoitti torstaina, että sen joukot saartavat pian Aleppoa.

Kaupungin itäosat ovat olleet kapinallisten hallinnassa vuodesta 2012 alkaen. Länsiosissa on ollut hallituksen joukkoja.

Samaan aikaan Venäjä on tehnyt rajuja ilmaiskuja hallituksen joukkojen tukena Aleppossa ja sen läheisyydessä. Ainakin 21 siviiliä kuoli Venäjän tekemissä ilmaiskuissa Aleppossa torstaina, kertoi Syrian Observatory for Human Rights.

Myös Turkin pääministeri Ahmet Davutoğlu varoitti uudesta pakolaisaallosta.

”Kymmenentuhatta uutta pakolaista odottaa Kilisin porteilla ilmaiskujen ja Aleppon hyökkäyksen vuoksi”, hän sanoi viitaten turkkilaiseen rajakaupunkiin. Davutoğlu lisäsi, että ”60 000–70 000 ihmistä” Aleppon läheisyydessä sijaitsevilta leireiltä on lähtenyt liikkeelle kohti Turkkia.

Venäjä puolestaan syytti Turkkia siitä, että maa olisi valmistautumassa hyökkäämään Syyriaan. Turkki tukee Syyrian oppositiota.

”Meillä on vakavia perusteita epäillä, että Turkki on valmistautumassa aseelliseen hyökkäykseen suvereenin valtion alueelle Syyrian arabitasavaltaan”, ilmoitti puolustusministeriö tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat