Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyria-kokous keräsi miljardeja –Sipilä lupasi Suomen puolesta 25 miljoonaa euroa

”Koskaan ennen ei kansainvälinen kokous ole kerännyt yhtä paljon rahaa yhdessä päivässä”, YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon sanoi kokouksen päätyttyä.

Ulkomaat
 
POOL
”Suomi on valmis täyttämään velvollisuutensa hädänalaisten auttamiseksi lähivuosina”, pääministeri Juha Sipilä sanoi kansainväliselle yleisölle.
”Suomi on valmis täyttämään velvollisuutensa hädänalaisten auttamiseksi lähivuosina”, pääministeri Juha Sipilä sanoi kansainväliselle yleisölle. Kuva: POOL

Lontoo

Syyrian pakolaisten ja muiden hädänalaisten auttamiseksi luvattiin torstaina 10,7 miljardia dollaria eli hieman alle kymmenen miljardia euroa, kun yli 60 maan ja järjestön edustajat kokoontuivat Lontoossa.

Hieman yli puolet rahoista on käytettävissä jo tänä vuonna.

”Koskaan ennen ei kansainvälinen kokous ole kerännyt yhtä paljon rahaa yhdessä päivässä”, YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon sanoi kokouksen päätyttyä.

”Tämä on ollut erinomainen kokous, ja olemme keränneet ennätyssumman rahaa”, kiitteli kokousta isännöinyt Britannian pääministeri David Cameron.

YK:n tavoite on kerätä tälle vuodelle yli seitsemän miljardia dollaria.

Syyrian tilanne sen sijaan osoitti pahenemisen merkkejä, kun kymmenet tuhannet syyrialaiset pakenivat Alepposta kohti Turkkia.

”Päivän huonoin uutinen tuli Alepposta”, Turkin pääministeri Ahmet Davutoğlu sanoi lehdistötilaisuudessa Lontoossa.

Hänen mukaansa jopa 70 000 syyrialaista on jättänyt Aleppon, jota Venäjä on pommittanut kolme päivää. Perässä voi tulla jopa satoja tuhansia uusia pakolaisia.

Suomi antaa 2016 syyrialaisten auttamiseksi 25 miljoonaa euroa, josta 15 miljoonaa on humanitääristä apua ja 10 miljoonaa kehitysyhteistyörahaa.

Varat tulevat ulkoministeriön budjetista.

”Suomi on valmis täyttämään velvollisuutensa hädänalaisten auttamiseksi lähivuosina”, pääministeri Juha Sipilä sanoi kansainväliselle yleisölle.

Sipilän mukaan Suomen apulupaus otettiin hyvin vastaan.

”Meillä lupaukset myös aina realisoituvat”, sanoi Sipilä suomalaistoimittajille Lontoossa.

Syyrian tilanne jatkuu kuitenkin vaikeana. Pakolaistilanne voi pahentua entisestään.

”Juurisyyt eivät poistuneet. Paine jatkuu kovana”, Sipilä sanoi.

Hänestä EU:n pitää kiirehtiä Turkki-yhteistyötä. Suomen puolestaan on varauduttava erilaisiin ”skenaarioihin”, jotta järjestys säilyisi jatkossakin.

Suomen Syyrin-avun pääkohteet ovat lapset ja nuoret, naiset, koulutus sekä elinkeinojen kehittäminen.

Suomen apu syyrialaisille oli viime vuonna 34 miljoonaa euroa. Vuodesta 2011 lähtien Suomi on tukenut Syyriaa 107 miljoonalla eurolla.

Syyrian sisällissota on kestänyt jo viitisen vuotta. Syyriassa vallitsee tällä hetkellä maailman pahin humanitäärinen katastrofi ja kehityskriisi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat