Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bill Cosby hävisi oikeudessa ensimmäisen erän

Ulkomaat
 
POOL
Bill Cosby Montgomeryn oikeustalolla keskiviikkona.
Bill Cosby Montgomeryn oikeustalolla keskiviikkona. Kuva: POOL

Näyttelijä Bill Cosby, 78, hävisi ensimmäisen erän oikeudessa, kun tuomari torjui puolustuksen yrityksen hylätä syytteet Cosbya vastaan. Puolustuksen mukaan yleinen syyttäjä Bruce Castor oli 11 vuotta sitten luvannut olla nostamatta koskaan rikossyytettä Cosbya vastaan. Tuomari ei perustelua hyväksynyt.

Cosbya syytetään koripallovalmentaja Andrea Constandin seksuaalisesta ahdistelusta vuonna 2004. Kun syyttäjä Castor päätti olla nostamatta rikossyytettä Cosbya vastaan, Constand vei asian siviilioikeuteen. Osapuolet sopivat asian näyttelijän ilmeisesti maksettua valmentajalle suuret korvaukset.

Lukuisat muutkin naiset ovat syyttäneet Cosbya julkisuudessa raiskauksista ja seksuaalisista ahdisteluista, mutta Constandin tapaus on ensimmäinen, joka on edennyt syytteeseen asti.

Tuomari määräsi oikeudenkäynnin Cosbya vastaan jatkuvan 8. maaliskuuta, mutta puolustuksen uskotaan vetoavan tuomarin päätöksestä.

Oikeustappio oli Cosbyn kannalta raskas, sillä syyttäjän lupausta oli etukäteen pidetty yhtenä näyttelijän vahvimmista keinoista selviytyä oikeusjutusta.

Entinen yleinen syyttäjä Castor esiintyi oikeudessa puolustuksen todistajana. Hän myönsi yksiselitteisesti luvanneensa Cosbyn asianajajalle, ettei näiden päämiestä vastaan nosteta rikossyytettä. Castorin mielestä hänen lupauksensa sitoo myös nykyisiä syyttäjiä.

Tuomari ei perustellut päätöstään, mutta hänen arvellaan olleen samoilla linjoilla kuin syytettä ajava nykyinen syyttäjä, jonka mukaan entisellä syyttäjällä Castorilla ei ollut laillisia valtuuksia tällaisen lupauksen antamiseen.

Toimintaansa Castor perusteli sillä, että sanoi pitäneensä todisteita Cosbya vastaan niin heikkoina, ettei uskonut tapauksen ikinä päättyvän oikeuteen. Hän sanoi arvioineensa, että vapaana syyteuhasta Cosby voisi puhua avoimemmin siviilioikeudenkäynnissä.

Siviilioikeudenkäynnissä Cosby tunnustikin hankkineensa vahvoja rauhoittavia lääkkeitä, jotta voisi käyttää niitä seksiä saadakseen. Tunnustus pysyi kuitenkin salaisena viime kesään asti, jolloin se vuoti julkisuuteen. Uusi tieto oli ratkaiseva, kun pennsylvanialaiset syyttäjät päättivät nostaa rikosjutun Cosbya vastaan. Cosbyn asianajajien uskotaan vaativan tunnustuksen sulkemista pois todisteiden joukosta.

Viime vuosina kymmenet naiset ovat astuneet julkisuuteen kertomaan siitä, kuinka Cosby on huumannut heidät ja käyttänyt heitä seksuaalisesti hyväksi. Vaikka todisteet Cosbya vastaan olisivat Constandin tapauksessa hatarat, muiden naisten todistuslausunnot saattavat vakuuttaa oikeuden näyttelijän syyllisyydestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat