Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä sotkee Syyrian tilannetta

Ulkomaat
 

Syyrian sekasortoiseen tilanteeseen ei ole luvassa nopeaa ratkaisua. Hallituksen ja sitä vastustavien joukkojen taistelut jatkuvat. Idässä uhkaavat jihadistijärjestön Isisin joukot. Venäjän aloittamat pommitukset Syyriassa eivät ole auttaneet.

”Venäjä hyökkää [presidentti Bashar ] al-Assadin vastustajien joukkoja vastaan, ei Isisiä vastaan”, sanoi amerikkalaisen Rand Corporation -ajatuspajan tutkija Linda Robinson keskiviikkona Lontoossa.

Hän puhui International Institute for Strategic Studies -ajatuspajan tilaisuudessa. Hänestä Venäjän osallistuminen Syyrian taisteluihin on pikemminkin sotkenut tilannetta entisestään.

Robinsonin mukaan Venäjä ei lähde koskaan auttamaan muita maita vain auttamisen halusta. Toisaalta venäläiset eivät halua Syyriasta uutta Afganistania.

Isisin joukkoja arvioidaan olevan Syyriassa noin 14 000. Taisteluissa kuolleiden tilalle on värvätty nopeasti uusia jihadisteja.

Näin Isisin joukot eivät ole vähentyneet sen enempää Syyriassa kuin Irakissakaan. Yhteensä isisiläisiä on noin 30 000.

Monille syyrialaisille al-Assadin hallituksen joukoista eroon pääseminen on akuutimpi ongelma kuin Isisin kukistaminen. Tällä välin Isis on vahvistunut. Libyasta on tullut jihadistien tärkein etäispääte ja turvasatama, Robinson sanoi.

Isisin kukistamiseen Syyriassa ja Irakissa tarvittaisiin maajoukkoja, mutta sellaisia länsiliittouma ei halua lähettää. Maataistelujen jälkihoito olisi liian vaikea ja arvaamaton tehtävä.

Kurdit ovat saaneet Isisin-vastaisessa taistelussa jopa kansainvälistä mainetta.

”He ovat kuitenkin niillä rajoilla, voivatko ja haluavatko tehdä enää lisää.”

OIKAISU (HS 6.2.2016): Perjantaina 5. helmikuuta osassa lehdistä kirjoitettiin ajatuspaja Rand Corporationin tutkijan Linda Robinsonin sanoneen, että Venäjä hyökkää Syyrian presidentin Bashar al-Assadin joukkoja vastaan. Robinson oli kuitenkin puhunut al-Assadin vastustajien joukoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat