Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuhannet syyrialaiset pakenivat Aleppon taisteluja

Venäjä syytti Turkkia hyökkäyksen suunnittelusta Syyrian pohjoisosiin.

Ulkomaat
 
ABDALRaHMAN ISMAIL / Reuters
Syyrian hallitusta tukevat joukot tekivät keskiviikkona ilmaiskuja Anadanin kaupunkiin Aleppon pohjoisella maaseudulla.
Syyrian hallitusta tukevat joukot tekivät keskiviikkona ilmaiskuja Anadanin kaupunkiin Aleppon pohjoisella maaseudulla. Kuva: ABDALRaHMAN ISMAIL / Reuters

Lähes 40 000 syyrialaista siviiliä on paennut hallituksen hyökkäystä Aleppon alueella, kertoi Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö torstaina.

Samaan aikaan Turkki varoitti valmistautuvansa ottamaan vastaan kymmeniätuhansia syyrialaisia pakolaisia, kertoi uutistoimisto AFP.

Joukkopako Syyrian suurimmasta kaupungista alkoi maanantaina, kun Syyrian hallitus käynnisti hyökkäyksen kapinallisten asemia vastaan Aleppon läheisyydessä, kertoi Syrian Observatory for Human Rights. Samana päivänä Genevessä käynnistyivät Syyrian rauhanneuvottelut, jotka kuitenkin keskeytyivät keskiviikkona.

Syyrian hallitus pyrkii katkaisemaan kapinallisten tärkeimmän huoltoväylän Aleppoon ja rikkomaan kapinallisten saarron kahden hallituksen hallinnassa olevan kylän ympärillä. Syyrian hallitus ilmoitti torstaina, että pian sen joukot saartavat Aleppoa.

Kaupungin itäosat ovat kapinallisten hallinnassa. Länsiosissa on hallituksen joukkoja.

Venäjä on tehnyt rajuja ilmaiskuja hallituksen joukkojen tukena Aleppossa ja sen läheisyydessä. Ainakin 21 siviiliä kuoli ilmaiskuissa Aleppossa torstaina, kertoi Syrian Observatory for Human Rights.

Turkin pääministeri Ahmet Davutoğlu varoitti uudesta pakolaisaallosta.

”Kymmenentuhatta uutta pakolaista odottaa Kilisin porteilla ilmaiskujen ja Aleppon hyökkäyksen vuoksi”, hän sanoi viitaten turkkilaiseen rajakaupunkiin. Davutoğlu lisäsi, että ”60 000–70 000 ihmistä” Aleppon läheisyydessä sijaitsevilta leireiltä on lähtenyt liikkeelle kohti Turkkia.

Samaan aikaan Venäjä syytti Turkkia siitä, että maa olisi valmistautumassa hyökkäämään Syyriaan. Turkki tukee Syyrian oppositiota.

”Meillä on vakavia perusteita epäillä, että Turkki on valmistautumassa aseelliseen hyökkäykseen suvereenin valtion alueelle Syyrian arabitasavaltaan”, ilmoitti puolustusministeriö tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat