Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raskaana oleva espanjalais­nainen sairastui zikavirukseen

Kyse on Euroopan ensimmäisestä tapauksesta, jossa raskaana olevalla todetaan lasten pienipäisyyteen yhdistetty virustartunta.

Ulkomaat
 

Espanja ilmoitti torstaina, että Kolumbiasta palannut raskaana oleva nainen on diagnosoitu zikaviruksen kantajaksi. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun zikavirus todetaan Euroopassa raskaana olevalla naisella.

”Yksi Kataloniassa diagnosoitu potilas on raskaana oleva nainen, jolla oli todettu oireita sen jälkeen kun hän oli matkustanut Kolumbiaan”, terveysministeriö ilmoitti uutistoimisto AFP:n mukaan.

Espanjassa on todettu yhteensä seitsemän tartuntaa, ministeriö lisäsi. Kaikki sairastuneet ovat hyvässä kunnossa.

Ilmeisesti hyttysten levittämä virustauti leviää Latinalaisen Amerikan maissa ja erityisesti Brasiliassa. Maailman terveysjärjestö WHO on varoittanut, että virustauti saattaa levitä miljooniin ihmisiin.

Kyse on hyttysten levittämästä kuumetaudista, joka ei yleensä aiheuta muuta kuin kuumetta ja ihottumaa.

Lokakuusta alkaen Brasiliassa on kuitenkin vahvistettu 404 mikrokefaliatapausta eli lasten pienipäisyyttä. Lisäksi on nelisen tuhatta epäiltyä tapausta.

Terveysviranomaisten mukaan lisääntyneet mikrokefaliatapaukset saattavat liittyä zikavirukseen. Asiaa ei ole vielä tieteellisesti todistettu.

Espanjan viranomaiset korostivat, että kaikki seitsemän tartuntaa on saatu ulkomailla, eikä viruksen ole todettu leviävän Espanjan sisällä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat