Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini: Suomi ei ole irtautumassa kansainvälisistä sopimuksista

Ulkomaat
 
INTS KALNINS / Reuters
Ulkoministeri Timo Soini
Ulkoministeri Timo Soini Kuva: INTS KALNINS / Reuters

Washington

Ulkoministeri Timo Soini (ps) sanoi torstaina Washingtonissa, ettei Suomi ole irtautumassa kansainvälisistä sopimuksista rajoittaakseen pakolaisten määrää.

Soinilta kysyttiin tasavallan presidentin Sauli Niinistön puheesta, jossa tämä sanoi, että pakolaisten ottamista koskevat kansainväliset säännökset ovat syntyneet ”aivan toisenlaisissa olosuhteissa”, ja jos niitä kirjoitettaisiin uudelleen nyt, sisältö olisi olennaisesti tiukempi.

Niinistön puhe pitää lukea kokonaisuudessaan, ja siitä näkyy ennen kaikkea suuri huoli Suomen tilanteesta, Soini sanoi.

”Uskon vakaasti, että Niinistö juristina kunnioittaa ehdottomasti kansainvälisiä sopimuksia.”

Eri asia on sitten se, että kaikki sopimusjärjestelmät eivät enää pakolaiskriisin aikana toimi, Soini sanoi. Hän viittasi esimerkiksi Dublin-sopimukseen, jonka mukaan luvattomat siirtolaiset palautettaisiin aina siihen maahan, jonka kautta he ovat EU:n alueelle tulleet.

Meidän pitää saada EU:n ulkorajat pitämään, Soini sanoi. Muuten EU:n sisäisen vapaan liikkuvuuden takaava Schengen-sopimus on muuttumassa ”kuolleeksi kirjaimeksi”. Ellei EU saa pakolaisten suhteen aikaan yhteistä ratkaisua, maiden välille syntyy Soinin mukaan epätervettä kilpailua, joka haittaa unionin toimintaa.

Soini on aiemmin sanonut ”missä EU, siellä ongelma”. Onko EU pakolaisasiassa sitten ratkaisu, ei ongelma?

”Kyllä se EU edelleen on ongelma, mutta silti se on olemassa ja pystyy tekemään ratkaisuja”, Soini vastasi. ”Me tarvitaan yhteisiä pelisääntöjä, ei siitä mihinkään pääse.”

Soini keskusteli Euroopan pakolaiskriisistä Washingtonissa Yhdysvaltain kongressin edustajien ja presidentti Barack Obaman turvallisuuspoliittisen neuvonantajan Susan Ricen kanssa.

Soinin mukaan Suomi ja Yhdysvallat on yhtä mieltä siitä, että ihmissalakuljettajien toimintaan Turkissa on puututtava. Soinin mukaan nämä luovat valheellista kuvaa Euroopasta pakolaisia odottavana onnelana ja hyötyvät näin muiden hädästä.

Suomi aikoo rahoittaa ihmissalakuljetuksen vastaista toimintaa Turkissa 28 miljoonalla eurolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat