Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paavi ja patriarkka tapaavat Kuubassa – katolisen ja ortodoksisen kirkon suurmiehet ensi kertaa kasvokkain

Franciscus ja Kirill aikovat keskustella ainakin kristittyjen vainoista.

Ulkomaat
 
Remo Casilli ja Maxim Shemetov / Reuters
Paavi Franciscus ja patriarkka Kirill.
Paavi Franciscus ja patriarkka Kirill. Kuva: Remo Casilli ja Maxim Shemetov / Reuters

Katolisen kirkon ja Venäjän ortodoksisen kirkon johtajat tapaavat ensi kertaa koskaan, kun paavi Franciscus ja patriarkka Kirill kohtaavat Kuubassa. Heidän on määrä käydä usean tunnin keskustelu Havannan lentoasemalla ensi viikon perjantaina, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tapaamista pidetään merkittävänä askeleena katolisen ja ortodoksisen kirkon välien parantamisessa. Yhtenäinen kristillinen kirkko jakautui 1000-luvulla läntiseen ja itäiseen haaraan niin sanotun suuren skisman myötä.

Ortodoksinen kirkko ei ole yhtä yhtenäinen kuin katolinen kirkko. Katolilaiset paavit ovat tavanneet Istanbulissa toimivia ekumeenisia patriarkkoja, jotka ovat muodollisesti koko ortodoksihaaran hengellisiä johtajia. Venäjän ortodoksisen kirkon patriarkka on kuitenkin huomattavasti vaikutusvaltaisempi, sillä hänen kirkkoonsa kuuluu noin 165 miljoonaa maailman 250 miljoonasta ortodoksikristitystä, kertoo uutistoimisto AFP.

Paavi Franciscuksen edeltäjät Benedictus ja Johannes Paavali eivät yrityksistään huolimatta onnistuneet sopimaan tapaamista Venäjän ortodoksisen kirkon patriarkan kanssa keskustellakseen kirkkojen mahdollisesta lähentymisestä.

Tapaamista on osattu odottaa, sillä vuonna 2014 Franciscus sanoi haluavansa tavata Kirillin ”missä vain, tulen kun vain pyydät”, kertoo uutistoimisto AFP.

Franciscus ja Kirill aikovat keskustella ainakin kristittyjen vainoista.

”Terroristien kristittyyn väestöön kohdistamat kansanmurhat Lähi-idässä, Pohjois- ja Keski-Afrikassa ja eräillä muillakin alueilla vaativat pikaisia toimia ja kristillisten kirkkojen entistäkin lähempää yhteistyötä”, ortodoksinen metropoliitta Ilarion sanoi AFP:n mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat