Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ääri-islamistit valtasivat merkittävän satamakaupungin Somaliassa

Afrikan unionin joukot olivat ajaneet al-Shabaabin Merkasta elokuussa 2012. Perjantaina he perääntyivät kaupungista ilman taisteluja.

Ulkomaat
 

Ääri-islamistinen terroristijärjestö al-Shabaab valtasi meren rannalla sijaitsevan Merkan kaupungin Etelä-Somaliassa sata kilometriä pääkaupungista Mogadishusta lounaaseen. Saavutus oli merkittävä, koska järjestöllä ei ollut entuudestaan hallussaan satamaa.

Paikalliset asukkaat kertoivat uutistoimisto Reutersin mukaan, että al-Shabaab nosti lippujaan salkoihin kaupungissa ja alkoi välittää saarnoja kaiuttimista.

Afrikan unionin joukot olivat ajaneet al-Shabaabin Merkasta elokuussa 2012. Perjantaina he perääntyivät kaupungista ilman taisteluja. Syy vastarinnan puutteeseen oli epäselvä, kertoi sanomalehti The Guardian.

Merkan valtaamisen onnistuminen vihjaa, että vuonna 2011 pääkaupungista Mogadishusta vetäytynyt ja maaseudullakin ahtaalle ajettu al-Shabaab olisi onnistunut voimistumaan.

”Se on symbolisesti merkittävää, koska kyseessä on yksi suurista al-Shabaabilta vallatuista kaupungeista. Se alleviivaa ryhmän vastarinnan lujuutta ja kestävyyttä”, sanoi tutkija Ahmed Soliman tutkimuslaitos Chatham Housesta Lontoosta The Guardianille.

Afrikan unionin joukot ovat kärsineet viime viikkoina muitakin tappioita al-Shabaabille, joka on osa kansainvälistä terroristiverkostoa al-Qaidaa ja haluaisi luoda ääri-islamilaisen yhteiskunnan.

Kaksi viikkoa sitten al-Shabaabin asemiehet tappoivat ainakin 19 ihmistä hyökkäämällä suosittuihin rantaravintoloihin Mogadishussa.

Suomalainen somalialaistaustainen Fadumo Dayib, joka pyrkii Somalian presidentiksi, oli Liido-nimellä tunnetulla rannalla vain noin puolitoista tuntia ennen terroristien hyökkäystä. Hän uskoi olleensa iskun kohde.

Al-Shabaabia epäillään myös matkustajakoneessa räjähtäneestä pommista, joka teki reiän Mogadishusta lähteneen lentokoneen runkoon ja tappoi yhden matkustajan viime tiistaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat