Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkin rajalle saapui jopa 20 000 syyrialaista – ”Kapinalliset perääntyvät kaikkialla”

Joukkopako johtuu taisteluista Aleppon ympäristössä, jossa Syyrian hallituksen joukot yrittävät Venäjän ilmatuella vallata kaupunkia kapinallisilta.

Ulkomaat
 
AMMAR ABDULLAH / REUTERS
Taisteluja pakenevat syyrialaiset kävelivät kohti Turkin rajaa Latakiassa tiistaina.
Taisteluja pakenevat syyrialaiset kävelivät kohti Turkin rajaa Latakiassa tiistaina. Kuva: AMMAR ABDULLAH / REUTERS

Jopa 20 000 syyrialaista odotti perjantaina pääsyä rajan yli Turkkiin, kertoo uutistoimisto AFP.

Joukkopako johtuu taisteluista Aleppon ympäristössä, jossa Syyrian hallituksen joukot yrittävät Venäjän ilmatuella vallata kaupunkia kapinallisilta. Suurhyökkäystä on paennut arviolta lähes 40 000 ihmistä.

Rajalla kuvatuissa videoissa näkyi miehiä kantamassa matkalaukkuja päidensä päällä, naisia hoivaamassa vauvojaan ja vanhuksia pyörätuoleissa, kertoi uutistoimisto Reuters.

Syyrian armeijalla on tukenaan Venäjän lisäksi libanonilaisen shiiajärjestön Hizbollahin ja Iranin joukkoja. Ne ovat jo onnistuneet katkaisemaan kapinallisten tärkeän huoltoreitin. Merkit viittaavat siihen, että Aleppo on pian täysin piiritetty.

”Kapinallisten suunta on alaspäin, ja syöksy on uskomattoman jyrkkä”, arvioi tutkija Emile Hokayem International Institute for Strategic Studies -tutkimuskeskuksesta AFP:lle.

”Kapinalliset perääntyvät kaikkialla.”

Aleppon valtaaminen olisi Syyrian presidentille Bashar al-Assadille strategisesti suurin voitto vuosiin sodassa, joka alkoi keväällä 2011. Aleppo oli ennen sotaa Syyrian suurin kaupunki. Se on ollut kapinallisten tärkeimpiä tukikohtia, ja kaupungin itäosat ovat yhä kapinallisten hallinnassa.

Maanantaina Genevessä alkaneet Syyrian rauhanneuvottelut keskeytyivät keskiviikkona.

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi perjantaina uutistoimisto Reutersin mukaan, että Venäjän ilmaiskut vievät pohjaa poliittisen ratkaisun löytämiseltä.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan puolestaan sanoi perjantaina, että Venäjä osallistuu Syyrian valtaamiseen ja on yhdessä al-Assadin hallinnon kanssa vastuussa 400 000 ihmisen kuolemasta, kertoi uutistoimisto Doğan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat