Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bernie Sanders näpäytti Hillary Clintonia demokraattien vaaliväittelyssä

Väittelyssä Clinton syytti Sandersia idealismista, Sanders Clintonia elitismistä.

Ulkomaat
 

Washington

Onko entinen ulkoministeri Hillary Clinton liian realisti ollakseen edistyksellinen? Vai onko senaattori Bernie Sanders liian edistyksellinen saadakseen mitään aikaan?

Ja onko Clinton korruptoitunut, koska hän on ottanut kampanjarahaa Wall Streetin yrityksiltä? Vai onko Sanders epärealistinen puhuessaan kampanjarahoituksen uudistuksesta, jolle presidentti ei voi mitään?

Tästä Clinton ja Sanders väittelivät demokraattien toistaiseksi kiihkeimmässä vaaliväittelyssä New Hampshiressa varhain perjantaina Suomen aikaa.

Iowan vaalikokousten tasainen tulos ja Martin O’Malleyn vetäytyminen sähköistivät kisan, jossa käytettiin kovempaa kieltä kuin aiemmin.

”Melkein kaikki uusi varallisuus Yhdysvalloissa menee rikkaimmalle yhdelle prosentille”, Sanders sanoi. ”Meillä on täysin korruptoitunut kampanjarahoitusjärjestelmä. Miljardöörit ja Wall Streetin yritykset kaatavat rajattomat määrät rahaa poliitikoille.”

”Minäkin välitän työtätekevästä keskiluokasta, kuten välitän naisten, vähemmistöjen ja homojen oikeuksista”, Clinton sanoi. ”Mutta minä en anna lupauksia, joita en voi pitää.”

Clinton syytti Sandersia siitä, että tämä kannattaa ilmaista terveydenhoitoa ja ilmaista yliopistoa eikä selitä, kuinka paljon se maksaisi.

”Minä tuen edullista koulutusta, en ilmaista koulutusta. Keskiluokan lapsille pitää olla edullinen koulutus, ei Donald Trumpin lapsille”, Clinton sanoi.

”Edistyksellinen on se, joka saa oikeasti asioita aikaan.”

Demokraattien vaaliväittely oli viimeinen ennen New Hampshiren esivaaleja, jotka pidetään ensi tiistaina 9. helmikuuta.

Sanders on kotoisin naapuriosavaltiosta Vermontista ja johtaa Clintonia New Hampshiressa selvin numeroin. Uutiskanava CNN:n ja paikalliskanava WMUR:n mielipidemittauksessa Sandersia tukee 61 prosenttia demokraateista, Clintonia 30 prosenttia.

Clintonin strategia perustuukin siihen, että hän häviää New Hampshiren mahdollisimman niukasti ja voittaa sitten selvästi etelässä, jonne kisa siirtyy seuraavaksi ja jossa Clinton johtaa mielipidemittauksia selvästi.

Sanders taas yrittää saada New Hampshiren voitosta nostetta, joka innostaisi demokraatit muuallakin vaihtamaan ennakkosuosikista haastajaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat