Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Zikavirukseen liitettyjä kuolemia havaittu Kolumbiassa

Raskaana olevia naisia kehotettiin pidättäytymästä suutelemasta ihmisiä vuotuisessa karnevaalissa, joka alkaa Rio de Janeirossa lauantaina.

Ulkomaat
 

Sikiöiden kehityshäiriöihin yhdistettyä zikavirusta on löytynyt ensi kertaa tartunnan saaneiden ihmisten syljestä ja virtsasta, kertoivat tutkijat brasilialaisesta Oswaldo Cruz -säätiöstä perjantaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Tieto lisää huolta viruksen leviämisen helppoudesta, joskin tutkijat sanoivat, että vasta lisätutkimukset näyttävät, voiko virus todella levitä syljen tai virtsan välityksellä.

Tämän mahdollisuuden takia säätiön johtaja Paulo Gadelha ohjeisti, että raskaana olevat naiset pidättäytyisivät suutelemasta ihmisiä vuotuisessa karnevaalissa, joka alkaa Rio de Janeirossa lauantaina.

”Välttäkää juomalasien ja aterimien jakamista ja kontaktia niihin, joilla on oireita mahdollisesta infektiosta. Älkää suudelko, tietenkään”, Gadelha sanoi AFP:n mukaan.

Kolumbia taas tiedotti perjantaina kolmen ihmisen kuolemista, jotka se yhdisti zikavirukseen. Tartunnan saaneille oli kehittynyt harvinainen Guillain–Barrén oireyhtymä, joka vahingoittaa ihmisen ääreishermostoa.

”Maailma alkaa tajuta, että zikavirus voi olla tappava. Kuolleisuus ei ole kovin suuri, mutta se voi tappaa”, sanoi Kolumbian terveysviranomaisten edustaja Martha Lucía Ospina AFP:n mukaan.

Zikavirus on levinnyt lähes kaikkiin Latinalaisen Amerikan maihin pääasiassa keltakuumehyttysten välittämänä, mutta tiedossa on kaksi tapausta, joissa tartunta on tapahtunut todennäköisesti sukupuoliteitse.

Zikavirusta vastaan ei ole rokotetta eikä lääkitystä. Tauti on useimmiten oireeton tai vähäoireinen, mutta raskaana olevilla naisilla se on yhdistetty sikiöiden pienipäisyyteen eli mikrokefaliaan, jota sairastavien vauvojen määrä on moninkertaistunut Brasiliassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat