Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen houkuttelevuutta parantava laki ei etene opetusministeriössä

Ulkomaat
 

Tallinna Virossa järjestetään valtakunnalliset päättökokeet niin peruskoulussa kuin lukiossa.

Päättökokeet voi korvata kansainvälisellä kielitutkinnolla englannissa, venäjässä, saksassa ja ranskassa, muttei suomen kielessä.

Ylemmän kielitutkinnon suorittaneet voivat pyrkiä kyseisiin maihin korkeakouluihin. Tämä motivoi oppilaita kilpailevien kielten opintoihin.

Viron opetusministeriö haluaisi ostaa Suomesta vastaavan kielitestin. Se olisi yleinen kielitutkinto (yki), mutta laki estää sen järjestämisen ulkomailla. Suomi on pitkään harkinnut lainmuutosta.

Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö on jo kymmenen vuotta sitten teettänyt selvityksen mahdollisuuksista järjestää yki-testi ulkomailla, ja opetushallitus julkaisi selvityksensä viime vuonna. Mikä estää lain toteutumisen?

Opetus- ja kulttuuriministeriön hallitusneuvos Aino Still sanoo, että lainsäädännössä on otettava huomioon seuraavat asiat:

”Ulkomailla järjestämisestä aiheutuvat kustannukset, järjestämissopimuksiin liittyvät mahdolliset kiistatilanteet ja tutkinnon suorittajien oikeusturvaan liittyvät kysymykset.”

Tosin esimerkiksi Viro olisi kiinnostunut kustantamaan kulut itse.

Stillin mukaan painopiste on parhaillaan turvapaikanhakijoiden suuren määrän vuoksi kielitutkintojen suorittamisen takaamisessa Suomessa. Pääkaupunkiseudulla ryhmät täyttyvätkin hetkessä.

Mahdollisesta lainmuutoksen käsittelyaikataulusta ei ole päätetty.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat