Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA: Pohjois-Korea valmistautuu laukaisemaan ”satelliitin” lähipäivinä

Pohjois-Korea ilmoitti aikaistavansa pitkän matkan ohjuskokeeksi epäilty laukaisua – saattaa tapahtua jo sunnuntaina.

Ulkomaat
 
Reuters
Sohaen laukaisuasemalta Pohjois-Koreasta torstaina otetussa satelliittikuvassa näkyy säiliöautojen saapuminen paikalle, sanoo Pohjois-Koreaa tarkkaileva yhdysvaltalainen 38 North -projekti.
Sohaen laukaisuasemalta Pohjois-Koreasta torstaina otetussa satelliittikuvassa näkyy säiliöautojen saapuminen paikalle, sanoo Pohjois-Koreaa tarkkaileva yhdysvaltalainen 38 North -projekti. Kuva: Reuters

Pohjois-Koreasta tällä viikolla otetut satelliittikuvat viittaavat siihen, että diktatuuri valmistautuu laukaisemaan piakkoin raketin, Pohjois-Koreaa tarkkaileva yhdysvaltalainen verkkosivusto sanoo.

Alun perin Pohjois-Korea ilmoitti YK:lle laukaisevansa helmikuun 8. päivän ja 25. päivän välillä raketin, jonka se sanoo kuljettavan tarkkailusatelliittia. Lauantaina Pjongjang lähetti kuitenkin YK-järjestöille ilmoituksen, jonka mukaan laukaisu saattaa tapahtua 7.-14. helmikuuta, uutistoimisto AFP kertoo.

Monet valtiot ovat vastustaneet hanketta sanomalla, että todellisuudessa Pohjois-Koreaa testaa pitkän matkan ohjusta.

Perjantaina Yhdysvaltain hallituslähteet sanoivat, että Pohjois-Korea saattaa olla valmis raketin laukaisuun maanantaina

Keskiviikkona ja torstaina otetuissa satelliittikuvissa näkyy, että laukaisupaikalle paikalle on tuotu säiliöautoja, ilmoitti Pohjois-Koreaa tarkkaileva amerikkalainen 38 North -verkkosivu. Sivusto on Johns Hopkins Universityn alaisuudessa toimiva projekti.

Sen mukaan säiliöautot viittaavat siihen, että meneillään on tankkaus.

”Aiemmin tällainen toiminta on tapahtunut viikkoa tai kahta ennen laukaisutapahtumaa”, ryhmä kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Yhdysvaltain laivasto Tyynellämerellä ilmoitti tarkkailevansa tilannetta.

”Kenelläkään ei pidä olla epäilystäkään siitä, että Yhdysvaltain Tyynenmeren komento-osasto on valmiina suojelemaan kotimaata ja puolustamaan liittolaisiamme Etelä-Koreaa ja Japania”, komento-osaston tiedottaja Cody Chiles sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat