Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Somalian armeija valtasi menettämänsä kaupungin takaisin ääri-islamisteilta

Afrikan unionin joukot sanoivat perjantain perääntymistään taktiseksi liikkeeksi

Ulkomaat
 

Somalian hallituksen joukot palauttivat satamakaupunki Merkan hallintaansa Afrikan unionin rauhanturvaajien tuella lauantaina, kertovat silminnäkijät ja armeijalähteet. Vain päivä aiemmin ääri-islamistinen terroristijärjestö al-Shabaab oli miehittänyt kaupungin.

”Laukauksia vaihdettiin, mutta asemiehet ovat paenneet”, armeijan edustaja Abdirisak Muhammed kertoi uutistoimisto AFP:lle lauantaina.

Hänen mukaansa useita al-Shabaabin asemiehiä ja yksi Somalian sotilas kuolivat taisteluissa.

Paikallinen asukas Muhidin Osman kertoi AFP:lle, että Afrikan unionin joukot käyttivät hyökkäyksessä panssarivaunuja ja neljä siviiliä kuoli ajauduttuaan taistelujen keskelle.

Afrikan unionin joukot olivat ajaneet al-Shabaabin Merkasta alun perin vuonna 2012. Perjantaina ne jättivät kaupungin ilman taisteluja mutta sanoivat liikettään taktiseksi vetäytymiseksi, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Al-Shabaab toimii pääasiassa Somaliassa, mutta se on tehnyt iskuja myös muualla Itä-Afikassa. Järjestö haluaisi luoda ääri-islamilaisen yhteiskunnan ja kuuluu kansainväliseen terroristiverkostoon al-Qaidaan.

Viime viikkojen hyökkäykset vihjaavat, että vuonna 2011 pääkaupungista Mogadishusta vetäytynyt ja maaseudullakin ahtaalle ajettu al-Shabaab olisi onnistunut voimistumaan.

Kaksi viikkoa sitten al-Shabaabin asemiehet tappoivat ainakin 19 ihmistä hyökkäämällä suosittuihin rantaravintoloihin Mogadishussa.

Suomalainen somalialaistaustainen Fadumo Dayib, joka pyrkii Somalian presidentiksi, oli Liido-nimellä tunnetulla rannalla vain noin puolitoista tuntia ennen terroristien hyökkäystä. Hän uskoi olleensa iskun kohde.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat