Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyria varoitti maajoukkojen lähettämisestä

Tuhansia pakolaisia on kerääntynyt Turkin-vastaiselle rajalle Syyriassa.

Ulkomaat
 
REUTERS
Kuva: REUTERS

Syyria varoitti lauantaina Saudi-Arabiaa ja Turkkia lähettämästä maajoukkoja maaperälleen.

”Mikä tahansa maaoperaatio Syyrian alueelle ilman hallituksen lupaa katsottaisiin aggressioksi, johon täytyy vastata”, ulkoministeri Walid Muallem sanoi Damaskoksessa uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Älköön kukaan luulko voivansa hyökätä Syyriaan tai loukata sen suvereenisuutta. Vakuutan, että kuka tahansa hyökkääjä palaa kotimaahansa puisessa arkussa.”

Saudi-Arabia ilmoitti torstaina pitävänsä mahdollisena sitä, että se lähettäisi maajoukkoja Syyrian taistelemaan Isis-järjestöä vastaan, jos Yhdysvaltojen johtama kansainvälinen liittouma päättää tehdä maaoperaation.

Syyrian hallituksen tukija Venäjä on puolestaan sanonut, että Turkki suunnittelee hyökkäystä Syyrian puolelle. Turkki on kiistänyt väitteen.

Saudi-Arabia ja Turkki tukevat molemmat Syyrian oppositiota, joka taistelee presidentti Bashar al-Assadin hallintoa vastaan.

Lauantaina myös Iran kalisteli sapelia Saudi-Arabialle. Syyrian hallintoa tukevien Iranin eliittijoukkojen komentaja sanoi, ettei Saudi-Arabialla riitä rohkeutta lähettää joukkoja Syyriaan.

Arviot Saudi-Arabian ja Turkin mahdollisesta maaoperaatiosta ovat lisääntyneet tällä viikolla, kun Syyria on yhdessä Venäjän kanssa ajanut Syyrian oppositiota edustavat asejoukot entistä ahtaammalle.

Tuhansia pakolaisia on kerääntynyt Turkin-vastaiselle rajalle, kun Syyrian armeija pyrkii saartamaan Aleppon kaupungin, joka on ollut vuosia osin kapinallisten hallussa.

Aleppon valtaus olisi merkittävä strateginen voitto Syyrian hallitukselle, jonka asema oli vaakalaudalla ennen Venäjän syksyllä aloittamia ilmaiskuja.

Opposition hallussa olevilla alueilla Aleppossa asuu arviolta 350 000 ihmistä. Taistelujen kiihtyminen Aleppossa ja sen ympäristössä saattaisi johtaa entistä kiivaampaan pakolaisten tulvaan Syyriasta Turkkiin ja sieltä edelleen Eurooppaan.

Lauantaina Turkin-vastaisella rajalla Syyrian puolella oli noin 15 000 pakolaista, mutta arviolta 50 000 ihmistä oli matkalla rajalle, Turkin virallinen apujärjestö Afad sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat