Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pentagon julkaisi kuvia kidutetuista vangeista

Ihmisoikeusjärjestön mukaan USA peittelee yhä raa’impia kuvia.

Ulkomaat
 
HANDOUT
Pentagonin 5. helmikuuta julkaisema päiväämätön kuvakooste, jossa näkyy vankeja Irakin Abu Ghraibin vankilassa. Yhdysvaltain puolustusministeriö on lisännyt mustat sensuuripalkit vankien kasvoille.
Pentagonin 5. helmikuuta julkaisema päiväämätön kuvakooste, jossa näkyy vankeja Irakin Abu Ghraibin vankilassa. Yhdysvaltain puolustusministeriö on lisännyt mustat sensuuripalkit vankien kasvoille. Kuva: HANDOUT

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon julkaisi perjantaina 198 kuvaa, jotka liittyvät Irakin ja Afganistanin sodissa vangiksi otettujen pahoinpitelyihin.

Kuvat on otettu Yhdysvaltain armeijan pidätyskeskuksissa 2000-luvun alkuvuosina, kun Yhdysvallat hyökkäsi Afganistaniin ja Irakiin kostaakseen terroristijärjestö al-Qaidan tekemän iskun New Yorkin WTC-torneihin 2001. Monet kuvista ovat lähikuvia, joissa näkyy haavoja ja mustelmia vankien jaloissa ja käsissä.

Pentagonin mukaan kuvat on peräisin rikostutkinnasta, jossa Yhdysvaltain armeijan henkilökuntaa epäillään 56 väärinkäytöksestä. Ministeriön mukaan pahoinpitelyistä 14 on vahvistettu oikeudessa, ja ne ovat johtaneet rangaistuksiin.

Yhdysvaltalainen ihmisoikeusjärjestö American Civil Liberties Union sanoi, että kuvat ovat osa laajempaa, noin kahden tuhannen kuvan kokoelmaa, joista suurinta osaa ei ole vielä julkaistu. Järjestö nosti vuosikymmen sitten oikeuskanteen, jossa vaadittiin kuvia julki.

”Yhä salassa pidetyt kuvat ovat paras todiste vakavista pahoinpitelyistä, jotka tapahtuivat armeijan pidätyskeskuksissa”, järjestön johtoon kuuluva Jameel Jaffer sanoi tiedotteessa uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Valikoivalla julkistuksella hallitus saattaa johtaa yleisöä harhaan pahoinpitelyjen todellisesta laajuudesta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat