Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espanjan hallitusneuvottelut jäissä uudesta vetäjästä huolimatta

Vasemmistolaisen Podemosin Pablo Iglesias ilmoitti, että hän ei neuvottele sosialistien Pedro Sánchezin kanssa, jos tämä pitää samaan aikaan ovea auki keskustapuolue Ciudadanosille.

Ulkomaat
 
ANDREA COMAS / REUTERS
Sosialistipuolue PSOE:n johtaja Pedro Sánchez vetää Espanjan hallitusneuvotteluja.
Sosialistipuolue PSOE:n johtaja Pedro Sánchez vetää Espanjan hallitusneuvotteluja. Kuva: ANDREA COMAS / REUTERS

Espanjan poliittinen umpisolmu ei ole auennut, vaikka kuningas Felipe nimitti kuluneella viikolla uuden miehen hallitusneuvottelujen vetäjäksi.

Väistyvän pääministerin Mariano Rajoyn keskustaoikeistolainen kansanpuolue PP oli vaalien ykkönen joulun alla. Kaksi viikkoa sitten Rajoy kuitenkin kieltäytyi hallitusneuvottelijan tehtävästä, koska muut puolueet ovat tehneet selväksi, että ne eivät kelpuuta häntä yhteistyökumppaniksi.

Viime tiistaina kuningas antoi ohjat Pedro Sánchezille, joka johtaa vaalien kakkosta, keskustavasemmistolaista sosialistipuoluetta PSOE:tä. Sánchez ilmoitti neuvottelevansa talouskuria vastustavan vasemmistolaisen Podemosin ja liberaalin keskustapuolueen Ciudadanosin sekä vasemmistolaisten ja alueellisten pienpuolueiden kanssa.

Perjantaina Podemosin johtaja Pablo Iglesias kuitenkin ilmoitti, että hän ei neuvottele Sánchezin kanssa, jos tämä pitää samaan aikaan ovea auki myös Ciudadanosille. Sánchez puolestaan kieltäytyi asettamasta Podemosia erityisasemaan.

Sánchez on sanonut tarvitsevansa noin kuukauden viedäkseen pääministeriehdokkuutensa parlamentin luottamusäänestykseen. Mikäli hän ei saa tukea, muilla on siitä hetkestä lähtien kaksi kuukautta aikaa saada hallitus kasaan ennen kuin laki määrää järjestettäväksi uudet vaalit.

Poliittinen epävarmuus sai Espanjan kuningasparin perumaan torstaina Britannian-vierailunsa, jonka oli määrä toteutua maaliskuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat