Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myrkkyviina tappoi yli 20 Indonesiassa – kova verotus lisää pimeiden pullojen suosiota suurimmassa muslimimaassa

Ulkomaat
 
Beawiharta Beawiharta / Reuters
Panimotyöläinen tarkasti olutpullon laatua Indonesian Jakartassa huhtikuussa 2015.
Panimotyöläinen tarkasti olutpullon laatua Indonesian Jakartassa huhtikuussa 2015. Kuva: Beawiharta Beawiharta / Reuters

Pimeä viina on tappanut ainakin 24 ihmistä Yogyakartan alueella Keski-Jaavalla Indonesiassa viime päivien aikana. Lisäksi yli 20 ihmistä on joutunut sairaalahoitoon, kertoo uutistoimisto Reuters.

Suurin osa kuolleista on 19–28-vuotiaita yliopisto-opiskelijoita, kertoo Jakarta Post.

Poliisi on pidättänyt kaksi ihmistä, joiden myymässä kotitekoisessa alkoholissa uskotaan olleen myrkyllisiä ainesosia.

Pimeän viinan aiheuttamat kuolemat ovat yleisiä Indonesiassa etenkin köyhällä maaseudulla, jossa ihmisillä ei usein ole varaa ostaa alkoholijuomia kaupoista.

Noin 255 miljoonan asukkaan Indonesia on maailman suurin muslimienemmistöinen maa. Suurin osa kansasta on maallistunutta, mutta vaikutusvaltaisten muslimiliikkeiden painostus on saanut valtion perimään alkoholista roimia veroja.

Viime vuonna Indonesia kielsi alkoholijuomien myymisen pienimmissä elintarvikekaupoissa, jotka saivat aiemmin myydä mietoja juomia kuten olutta. Rajoitukset ovat herättäneet huolta turismin kärsimisestä.

”Emme saa tappaa turismiamme. Olut ja muut alkoholijuomat eivät ole tabu ulkomaalaisille. He ovat tottuneet niihin, koska heidän maissaan on tyypillisesti kylmä”, Jakartan varakuvernööri Djarot Saiful Hidayat kommentoi myyntirajoitusta Jakarta Globen mukaan.

Alkoholin myyminen on täysin kiellettyä ainoastaan Sumatran saaren luoteiskolkassa Acehin alueella, jossa aluehallinto soveltaa sharia-lakia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat