Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunisia sai valmiiksi 200 kilometrin rajavallin – yrittää torjua terroristit Libyasta

Este ulottuu Välimeren rannalta pitkälle Saharan autiomaahan ja kattaa noin puolet maiden välisestä rajasta.

Ulkomaat
 
ZOUBEIR SOUISSI / REUTERS
Tunisian sotilaat katsoivat hiekkavallin päältä vallihaudan yli Libyan rajalla. Rakennelma on osa valmistunutta 200 kilometrin raja-aitaa.
Tunisian sotilaat katsoivat hiekkavallin päältä vallihaudan yli Libyan rajalla. Rakennelma on osa valmistunutta 200 kilometrin raja-aitaa. Kuva: ZOUBEIR SOUISSI / REUTERS

Tunisia on saanut valmiiksi 200 kilometriä pitkän rajaesteen, jonka on tarkoitus estää ääri-islamistisia asemiehiä saapumasta maahan Libyasta.

Este koostuu pääasiassa maavallista ja sitä mukailevasta vallihaudasta. Se ulottuu Välimeren rannalta pitkälle Saharan autiomaahan ja kattaa noin puolet maiden välisestä rajasta.

Rakennelman ansiosta maastoraja on mahdoton ylittää ajoneuvoilla. Uutistoimisto Reutersin mukaan valvontaa aiotaan vielä kohentaa kamera- ja tutkajärjestelmillä, mutta vallista ehti olla apua jo keskeneräisenä.

”Olemme monessa tapauksessa pysäyttäneet ja pidättäneet ihmisiä, jotka ovat yrittäneet salakuljettaa aseita”, Tunisian puolustusministeri Farhat Horchani sanoi lauantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Libya on ajautunut sekasortoon sitten vuoden 2011 vallankumouksen, ja monet ääriryhmät ovat saaneet jalansijaa maassa.

Isis-järjestö on vallannut Libyan entisen johtajan Muammar Gaddafin kotikaupungin Sirten. Arvioiden mukaan yli 3 000 tunisialaista on matkustanut Syyriaan tai Irakiin taistelemaan Isisin riveissä, mutta moni heistä on jo palannut Pohjois-Afrikkaan – ei kuitenkaan kotiin vaan Libyaan.

Tunisiassa tehtiin viime vuonna kaksi suurta länsimaalaisiin kohdistunutta terrori-iskua, mikä on haitannut maalle tärkeää turismia. Pääkaupungissa Tunisissa maaliskuussa ja lomakohteessa Soussessa kesäkuussa yhteensä 60 ihmistä tappaneet hyökkääjät olivat viranomaisten mukaan saaneet koulutusta jihadistileireillä Libyassa.

Marraskuussa Tunisissa itsemurhapommittaja tappoi toistakymmentä presidentin henkivartiokaartin sotilasta.

Isis ilmoittautui kaikkien kolmen iskun tekijäksi, mutta Tunisian hallitus on syyttänyt niistä alueellisia ääriliikkeitä.

Tunisia on kehittynyt vuoden 2011 oman vallankumouksensa jälkeen demokraattiseen suuntaan, minkä ansiosta tunisialainen neuvotteluryhmä huomioitiin viime vuonna Nobelin rauhanpalkinnolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat