Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Armeija seuraa Alepposta pakenevia kohti Turkin rajaa

Ulkomaat
 

Syyrian hallituksen joukot etenivät sunnuntaina Aleppon suunnalta kohti Turkin rajaa. Ne uhkasivat vallata Tal Rifaatin kaupungin, joka sijaitsee vain 20 kilometrin päässä rajasta ja on kapinallisten viimeisiä linnakkeita Aleppon maakunnan pohjoisosassa.

Asiasta kertoi Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö Syrian Observatory for Human Rights.

Hallituksen joukot pääsivät seitsemän kilometrin päähän Tal Rifaatista, kun venäläiskoneet pommittivat Aleppon pohjoispuolella sijaitsevia kyliä, järjestö kertoo.

”Jos se [Tal Rifaat] kaatuu, armeija pääsee etenemään ja ottamaan hallintaansa koko Aleppon maakunnan pohjoisosan”, hallitusta tukeva sanomalehti al-Watan kirjoitti uutistoimisto AFP:n mukaan.

Syrian Observatory for Human Rightsin johtajan Rami Abdel Rahmanin arvion mukaan armeija haluaa päästä rajalle asti, jotta se voi estää aseiden toimittamisen Turkista kapinallisille.

Aiemmin viikolla Syyrian armeija onnistui Venäjän ilmaiskujen ja libanonilaisten ja iranilaisten shiiajoukkojen tukemana katkaisemaan kapinallisten viimeisen huoltoreitin, joka kulki Alepposta Turkin rajalle.

Vaikuttaa siltä, että hallituksen joukot saavat pian piiritettyä koko Aleppon, jossa kapinallisten miehittämällä alueella asuu arviolta 350 000 ihmistä.

Kapinallisilla ei ole hallussaan tätä suurempia asutuskeskuksia, joten Aleppon valtaaminen olisi valtava voitto Syyrian presidentille Bashar al-Assadille.

Vielä viime vuonna kapinalliset onnistuivat etenemään monella alueella, kunnes Venäjä aloitti ilmaiskut al-Assadin tueksi.

Syyrian sisällissota alkoi vuonna 2011, kun hallitus yritti nujertaa demokratiaa ja presidentin eroa vaatineet mielenosoitukset voimalla.

Niin sanotun maltillisen opposition lisäksi alueita ovat vallanneet ääri-islamistiset järjestöt, niistä merkittävimpänä Isis.

Sodassa on kuollut ainakin 250 000 ihmistä. Yli 11 miljoonaa on jättänyt kotinsa taistelujen takia, ja heistä yli neljä miljoonaa on paennut ulkomaille. 

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat