Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunisia rakensi 200 kilometrin rajavallin

Este ulottuu Välimeren rannalta pitkälle Saharan autiomaahan ja kattaa noin puolet maiden välisestä rajasta.

Ulkomaat
 
ZOUBEIR SOUISSI / REUTERS
Tunisian sotilaat katsoivat hiekkavallin päältä vallihaudan yli Libyan rajalla. Rakennelma on osa valmistunutta 200 kilometrin raja-aitaa.
Tunisian sotilaat katsoivat hiekkavallin päältä vallihaudan yli Libyan rajalla. Rakennelma on osa valmistunutta 200 kilometrin raja-aitaa. Kuva: ZOUBEIR SOUISSI / REUTERS

Tunisia on saanut valmiiksi 200 kilometriä pitkän rajaesteen, jonka on tarkoitus estää ääri-islamistisia asemiehiä saapumasta maahan Libyasta.

Este koostuu pääasiassa maavallista ja sitä mukailevasta vallihaudasta. Se ulottuu Välimeren rannalta pitkälle Saharan autiomaahan ja kattaa noin puolet maiden välisestä rajasta.

Rakennelman ansiosta maastoraja on mahdoton ylittää ajoneuvoilla. Uutistoimisto Reutersin mukaan valvontaa aiotaan vielä kohentaa kamera- ja tutkajärjestelmillä, mutta vallista ehti olla apua jo keskeneräisenä.

”Olemme monessa tapauksessa pysäyttäneet ja pidättäneet ihmisiä, jotka ovat yrittäneet salakuljettaa aseita”, Tunisian puolustusministeri Farhat Horchani sanoi lauantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Libya on ajautunut sekasortoon vuoden 2011 vallankumouksen jälkeen, ja monet ääriryhmät ovat saaneet jalansijaa.

Isis-järjestö on vallannut Libyan entisen johtajan Muammar Gaddafin kotikaupungin Sirten. Arviolta yli 3 000 tunisialaista on matkustanut Syyriaan tai Irakiin Isisin riveihin. Moni heistä on jo palannut Pohjois-Afrikkaan – ei kuitenkaan kotiin vaan Libyaan.

Tunisiassa tehtiin viime vuonna kaksi suurta länsimaalaisiin kohdistunutta terrori-iskua. Tunisissa maaliskuussa ja Soussessa kesäkuussa yhteensä 60 ihmistä tappaneita hyökkääjiä oli viranomaisten mukaan koulutettu Libyassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat