Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS vieraili terrorismista epäillyn Suomen kansalaisen kotitalolla Lontoossa –”He eivät pitäneet meteliä itsestään”

HS:n tietojen mukaan 19-vuotias somalitaustainen mies yritti matkustaa Syyriaan Isisin riveihin.

Ulkomaat
 
Conor O'Leary
Miehen kotitalolla Norburyssa Etelä-Lontoossa kukaan ei avannut maanantaina iltapäivällä ovea koputuksista huolimatta.
Miehen kotitalolla Norburyssa Etelä-Lontoossa kukaan ei avannut maanantaina iltapäivällä ovea koputuksista huolimatta. Kuva: Conor O'Leary

Lontoo/Helsinki

Terrorismiin liittyvistä rikoksista epäilty Suomen kansalainen tuotiin maanantaina oikeuden eteen Lontoossa.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan miestä syytetään yrityksestä matkustaa Syyriaan liittyäkseen Isisiin. Ääri-islamilainen Isis-järjestö on vallannut suuria alueita Syyriassa ja Irakista. Se tunnetaan julmista terroriteoistaan.

Lisäksi miehellä oli pidätettäessä mukanaan tavaroita, joita voi hyödyntää taistelussa.

Conor O'Leary
Parin talon päässä suomalaismiehen asunnosta asuva Sylvester kuvailee miehen perhettä hiljaiseksi.
Parin talon päässä suomalaismiehen asunnosta asuva Sylvester kuvailee miehen perhettä hiljaiseksi.

19-vuotias mies on somalitaustainen opiskelija. Poliisi pidätti hänet Stanstedin lentokentällä Lontoon lähettyvillä perjantaina. Suomen passia kantavan epäillyn uskotaan asuneen Britanniassa useita vuosia.

Miehen kotitalolla Norburyssa Etelä-Lontoossa kukaan ei avannut maanantaina iltapäivällä ovea koputuksista huolimatta. Naapureita oli sen sijaan liikkeellä useita.

”En tunne perhettä, joka asuu siellä. Ovat käsittääkseni Somaliasta”, parin talon päässä asuva Sylvesteriksi esittäytyvä mies kertoi. Hän ei halunnut antaa sukunimeään.

Hän kertoi nähneensä talon edessä poliisiautoja lauantai-iltana. Poliisit olivat pysyneet talossa ja sen edustalla useita tunteja. Sylvesterin mukaan väki talossa on vaihtunut tiuhaan:

”Olen itse asunut täällä viisi vuotta, ja nyt talossa on nyt jo neljäs tai viides perhe. Eivät he ole pitäneet meteliä itsestään.”

Epäillyn kotitalo on kolmikerroksinen ja kapea. Yksi sen ikkunoista oli maanantaina raollaan. Toisen ikkunan eteen oli pinottu roskia.

Epäillyn kotitalon toisella puolella asuva romanialainen pariskunta ei myöskään tuntenut epäiltyä ja hänen perheenjäseniään.

”Huomaisin, että lauantai-iltana täällä oli paljon poliisiautoja, ainakin yksi pakettiauto ja kaksi henkilöautoa”, pariskunnan mies kertoi. Kumpikaan pariskunnasta ei halunnut kertoa nimeään.

Naapurit kuvailevat aluetta rauhattomaksi, mutta ei täysin sietämättömäksi.

”Teemme paljon töitä ja käymme täällä vain nukkumassa. Iltaisin ei ole mukava kävellä kotiin. Äskettäin lähitalosta löydettiin verijälkiä”, romanialaispariskunnan rouva kertoi.

Norbury sijaitsee eteläisessä Lontoossa noin puolen tunnin junamatkan päässä Victoria-asemalta.

Miestä syytetään osallistumisesta terroristisen teon valmisteluun. Maanantain oikeuskäsittely päättyi muutamassa minuutissa.

Seuraavan kerran juttu tulee oikeuden käsittelyyn 19. päivä helmikuuta. Tuolloin mies todennäköisesti tulee vetoamaan syyttömyyteensä.

Conor O'Leary
Epäillyn naapurit kuvailevat aluetta rauhattomaksi.
Epäillyn naapurit kuvailevat aluetta rauhattomaksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat