Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksan Merkel vierailee Turkissa – kymmenet­tuhannet syyrialais­pakolaiset odottavat pääsyä Eurooppaan sodan alta

Turkin varapääministerin mukaan maan voimavarat eivät riitä uusien pakolaisten vastaanottamiseen.

Ulkomaat
 
Hannibal Hanschke / Reuters
Saksan liittokansleri Angela Merkel aikoo keskustella maanantaina Turkin valtion johtajien kanssa pakolaistilanteesta.
Saksan liittokansleri Angela Merkel aikoo keskustella maanantaina Turkin valtion johtajien kanssa pakolaistilanteesta. Kuva: Hannibal Hanschke / Reuters

Saksan liittokansleri Angela Merkel aikoo vierailla tänään maanantaina Turkin pääkaupungissa Ankarassa keskustelemassa presidentti Recep Tayyip Erdoğanin ja pääministeri Ahmet Davutoğlun kanssa Euroopan ulkorajojen tilanteesta, kertoo uutistoimisto AFP.

Kymmenettuhannet Alepposta paenneet syyrialaiset odottavat Turkin-vastaisella rajalla pääsyä Eurooppaan, mutta Turkki ei ole vielä avannut rajaa.

Turkin varapääministeri Numan Kurtulmuş arvioi CNN Türk -kanavalla, etteivät maan voimavarat riitä uusien pakolaisten vastaanottamiseen.

”Mutta lopulta näillä ihmisillä ei ole muuta paikkaa, johon mennä. Joko he kuolevat pommituksissa tai me avaamme rajamme.”

Myös presidentti Erdoğan on sanonut, että Turkki päästää ”veljiään” maahan, jos se on välttämätöntä. Ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu arvioi lauantaina, että Turkki on jo ottanut Syyriasta 5 000 uutta pakolaista ja maahan oli matkalla 50 000–55 000 syyrialaista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat