Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki ja Saksa ehdottavat: Nato-joukot patoamaan pakolaisten salakuljetusreittejä

Saksan liittokansleri Angela Merkel arvosteli Turkissa Venäjää Aleppon pommituksista

Ulkomaat
 
Yasin Bulbul / Reuters
Angela Merkel (oik.) ja Recep Tayyip Erdoğan tapasivat Ankarassa maanantaina.
Angela Merkel (oik.) ja Recep Tayyip Erdoğan tapasivat Ankarassa maanantaina. Kuva: Yasin Bulbul / Reuters

Berliini

Saksa ja Turkki ehdottavat, että Nato-joukot tulisivat valvomaan Turkin ja Kreikan välistä merialuetta, kertoo uutistoimisto Reuters. Syyrian pakolaiset tulevat salakuljettajien järjestämissä veneissä merireittiä Kreikan saarille Euroopan unioniin.

Saksan liittokansleri Angela Merkel tapasi Turkin pääministerin Ahmet Davutoglun tänään Ankarassa. Hän tapaa myös Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin.

Naton-valvontaoperaatiosta on määrä keskustella tämän viikon Nato-puolustusministerikokouksessa. Lisäksi Merkel ja Davutoglu lupasivat konkreettisia suunnitelmia siitä, kuinka EU:n rajavalvontaviranomainen Frontex ja Turkin rannikkovartiosto parantavat yhteistyötään. Myös maiden poliisiyhteistyötä salakuljettajien kiinniottamiseksi tiivistetään.

Saksan liittokansleri teki selväksi, että Venäjä on pommituksilla rikkonut YK:n päätöslauselmaa, joka kieltää hyökkäämästä siviilejä vastaan. Saksa ja Turkki vaativat Venäjää pitämään kiinni YK:n 2254-päätöslauselmasta.

”Olemme järkyttyneitä pommitusten aiheuttamasta inhimillisestä hädästä - myös Venäjän puolelta”, Merkel sanoi keskusteltuaan Davutoglun kanssa.

Saksan liittokansleri matkusti Turkkiin maanantaina samaan aikaan, kun kymmeniätuhansia Aleppon pommituksia paenneita pakolaisia virtasi Syyrian ja Turkin rajalle. Turkki päästi maanantaina vain haavoittuneita ja sairaita rajan yli.

Myös Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier kritisoi tiukasti Venäjää. ”Nämä dramaattiset kuvat Syyrian ja Turkin rajalta näyttävät sen, että Syyrian sotaa ei pystytä ratkaisemaan sotilaallisesti”, hän sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat