Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IRA:n sirpaleryhmä ilmoittautui Dublinin perjantaisen ”punnitusmurhan” tekijäksi

Nyrkkeilyottelun punnitustilaisuudessa tapahtunut murha oli ilmeisesti kosto toisen sirpaleryhmän jäsenen murhasta neljä vuotta aiemmin

Ulkomaat
 
CLODAGH KILCOYNE / Reuters
Poliisit siirsivät nyrkkeilyottelun punnituksessa tapahtuneen murhan uhria Dublinin Regency-hotellista perjantaina.
Poliisit siirsivät nyrkkeilyottelun punnituksessa tapahtuneen murhan uhria Dublinin Regency-hotellista perjantaina. Kuva: CLODAGH KILCOYNE / Reuters

Irlannin tasavaltalaisarmeijan sirpaleryhmä The Continuity IRA (CIRA) ilmoitti maanantaina tehneensä perjantaina Dublinin keskustassa tapahtuneen ”punnitusmurhan”.

Kuusi asemiestä hyökkäsi perjantaina nyrkkeilyottelun punnitustilaisuuteen Dublinin keskustassa.

Ammuskelussa kuoli yksi mies, ja kaksi haavoittui. Maanantaina Britannian yleisradiolle BBC:lle puhuneen miehen mukaan murhan suorittivat The Continuity IRA:n jäsenet.

Perjantain murha oli suunniteltu. Kolme asemiehistä käytti poliisin erikoisjoukkojen univormua ja oli aseistautunut AK-47-rynnäkkökivääreillä, ja yksi hyökkääjistä oli pukeutunut naiseksi.

Ryhmän tiedottajan mukaan kyseessä oli kosto. Uhri oli osallisena syyskuussa 2012 tapahtuneeseen murhaan, jossa tapettiin toisen sirpaleryhmän The Real IRA:n jäsen.

”Vaikka hän ei ollut meidän jäsenemme, emme aio katsella vierestä ja hyväksyä, kuinka huumekauppiaat ja rikolliset tappavat tasavaltalaisia”, CIRA:n tiedottaja sanoi BBC:lle.

Hän myös varoitti, että lisää iskuja ”huumekauppiaita ja rikollisia vastaan” on tulossa. ”The Continuity IRA tulee suorittamaan uusia sotilasoperaatioita”, mies sanoi.

Irlannin tasavaltalaisarmeija IRA, varsinaiselta nimeltään The Provisional IRA, tavoitteli Britannialle kuuluvan Pohjois-Irlannin liittämistä Irlantiin väkivalloin.

IRA aloitti aktiivisen taistelun ja terrorismin 1971. Sen iskuissa kuoli 25 vuoden aikana ainakin 1 800 ihmistä, joista noin 640 oli siviilejä.

IRA julisti tulitauon heinäkuussa 1997 sen jälkeen, kun sen poliittinen siipi Sinn Fein hyväksyttiin osapuoleksi Pohjois-Irlannin rauhanneuvotteluihin.

Seurauksena IRA:sta irtautui väkivaltaa jatkanut The Real IRA; perjantain murhan tekijäksi ilmoittautunut The Continuity IRA oli irtautunut jo 1980-luvulla.

Sirpaleryhmillä uskotaan olevan nykyisin korkeintaan muutama sata jäsentä. Ryhmät ovat olleet riitaisia, ja niistä on eronnut vieläkin pienempiä ryhmittymiä.

Kaikki järjestöt katsovat jatkavansa vuosina 1917–22 taistelleen Irlannin tasavaltalaisarmeijan työtä, vaikka viime aikoina sirpaleryhmät ovat näkyneet enimmäkseen järjestäytyneen rikollisuuden välienselvittelyissä.

The Provisional IRA ilmoitti lakkauttavansa aseellisen toimintansa lopullisesti 2005.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat