Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ainakin 24 pakolaista hukkui Välimereen – jo lähes 400 kuollut tänä vuonna

Kreikkaan on tänä vuonna saapunut jo yli 68 000 ihmistä

Ulkomaat
 
GIORGOS MOUTAFIS / Reuters
Rannikkovartiosto onnistui pelastamaan pakolaisia ja siirtolaisia merestä Turkin rannikon ja Kreikalle kuuluvan Lesbosin saaren välissä maanantaina.
Rannikkovartiosto onnistui pelastamaan pakolaisia ja siirtolaisia merestä Turkin rannikon ja Kreikalle kuuluvan Lesbosin saaren välissä maanantaina. Kuva: GIORGOS MOUTAFIS / Reuters

Ainakin 24 ihmistä hukkui maanantaina, kun siirtolaisten ja pakolaisten kumivene kaatui Turkin rannikolla. Hukkuneiden joukossa oli lapsia, Britannian yleisradio BBC kertoi.

Lähes 400 ihmistä on kuollut tänä vuonna yrittäessään Välimeren kautta Kreikkaan ja Italiaan kansainvälisen siirtolaisjärjestön IOM:n mukaan.

Kaikkiaan Kreikkaan on tänä vuonna saapunut IOM:n mukaan jo yli 68 000 ihmistä. Naisten ja lasten osuus tulijoista on nousussa.

Lähes puolet tulijoista on tänä vuonna lähtenyt Syyriasta, jonka sisällissota on ajanut jo noin 4,5 miljoonaa ihmistä kodeistaan.

Vähintään kymmeniätuhansia syyrialaisia on lähtenyt pakosalle Syyrian ja Venäjän aloitettua perjantaina suurhyökkäyksen Aleppoon.

Uutiset maanantain onnettomuudesta tulivat julki samaan aikaan kun Saksan liittokansleri Angela Merkel oli Turkissa neuvottelemassa Välimeren ylittävien ihmismäärien vähentämisestä.

Tapaamisen jälkeen Turkin pääministeri Ahmet Davutoglu sanoi Turkin ja Saksan tutkivan mahdollisuutta, että puolustusliitto Nato voisi auttaa Egeanmeren pakolaisliikenteen käsittelemisessä ja Syyrian-vastaisen rajan valvonnassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat