Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bernie Sandersin voitto New Hampshiressa näyttää varmalta

Sandersin kannattaja leimaa seteleihin poliittisia viestejä New Hampshiressa.

Ulkomaat
 
SHANNON STAPLETON / Reuters
Bernie Sandersin voitto New Hampshiressä on lähes varma.
Bernie Sandersin voitto New Hampshiressä on lähes varma. Kuva: SHANNON STAPLETON / Reuters

Nashua, New Hampshire

Nuori mies polkee lumessa pyörällä, jonka perässä liehuu lippu. Siinä lukee ”leimaa isot rahat pois politiikasta”.

”Jos annat minulle setelin, painan siihen leiman. Kun panet setelin kiertämään, sen näkee ainakin pari sataa ihmistä. Tämä on helpoin levittää viestiä rahan korruptoivasta vaikutuksesta politiikkaan”, sanoo ympäristöaktivisti Ryan Fowler, 26. Hän kannattaa demokraattien presidenttiehdokkaaksi senaattori Bernie Sandersia.

Leimakampanjan takana ovat Ben & Jerry’s -jäätelömerkin liberaalit perustajat, ja leimassa lukee ”leimaa isot rahat pois politiikasta – muuta perustuslakia”. Sanders haluaa kumota korkeimman oikeuden Citizens United -päätöksen, jolla raha rinnastettiin sananvapauteen. Päätöksen seurauksena yritykset voivat rahoittaa kampanjoita entistä vapaammin.

Yksin konservatiivisten miljardööriveljesten David ja Charles Kochin johtama verkosto aikoo käyttää noin 889 miljoonaa dollaria tämän vuoden vaaleihin ja muuhun poliittiseen toimintaan. ”Jos raha on ilmaisua, Yhdysvalloissa ei ole ilmaisunvapautta”, Fowler sanoo.

Sanders johtaa demokraattien mielipidemittauksia New Hampshiressa niin selvästi, että hänen voittonsa esivaaleissa tänään tiistaina vaikuttaa varmalta. Sandersilla on kotikenttäetu, koska hän on kotoisin naapuriosavaltiosta Vermontista. Lisäksi Sanders vetoaa osavaltion koulutettuun, vapaamieliseen väestöön, jolle sosiaalinen oikeudenmukaisuus on tärkeää.

New Hampshiren jälkeen tilanne käy Sandersille vaikeammaksi. Kisa siirtyy etelään, jossa entisen ulkoministerin Hillary Clintonin suosio on suurempaa. Jotta New Hampshire ei jäisi Sandersin parhaaksi saavutukseksi, huuman pitäisi levitä.

Fowler on valmis.

”Olen pyytänyt pomolta, saisinko lähteä Etelä-Carolinaan pyöräilemään”, hän sanoo.

Oikaisu 10.2. kello 19.05: Jutussa luki aiemmin, että leimakampanjan takana ovat Ben and Jerry’s -jäätelömerkin omistajat.

SHANNON STAPLETON
Sanders vetoaa osavaltion koulutettuun, vapaamieliseen väestöön, jolle sosiaalinen oikeudenmukaisuus on tärkeää.
Sanders vetoaa osavaltion koulutettuun, vapaamieliseen väestöön, jolle sosiaalinen oikeudenmukaisuus on tärkeää.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat