Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki ja Saksa ehdottavat: Nato valvomaan Turkin ja Kreikan välistä merialuetta

Saksan liittokansleri Angela Merkel arvosteli Turkissa Venäjää Aleppon pommituksista.

Ulkomaat
 
Yasin Bülbül / Reuters
Saksan liittokansleri Angela Merkel tapasi vierailullaan myös Turkin presidentin Recep Tayip Erdoğanin.
Saksan liittokansleri Angela Merkel tapasi vierailullaan myös Turkin presidentin Recep Tayip Erdoğanin. Kuva: Yasin Bülbül / Reuters

Berliini

Saksa ja Turkki ehdottavat, että Nato-joukot tulisivat valvomaan Turkin ja Kreikan välistä merialuetta, kertoo uutistoimisto Reuters. Merireittiä pitkin on tullut salakuljettajien järjestämissä veneissä pakolaisia Kreikan saarille Euroopan unioniin.

Saksan liittokansleri Angela Merkel tapasi Turkin pääministerin Ahmet Davutoğlun maanantaina Ankarassa. Hän tapasi myös Turkin presidentti Recep Tayip Erdoğanin.

Naton-valvontaoperaatiosta on määrä keskustella tämän viikon Naton puolustusministerikokouksessa. Lisäksi Merkel ja Davutoğlu lupasivat konkreettisia suunnitelmia siitä, kuinka EU:n rajavalvontaviranomainen Frontex ja Turkin rannikkovartiosto parantavat yhteistyötään. Myös maiden poliisiyhteistyötä salakuljettajien kiinniottamiseksi tiivistetään.

Saksan liittokansleri teki selväksi, että Venäjä on pommituksilla rikkonut YK:n päätöslauselmaa, joka kieltää hyökkäämästä siviilejä vastaan. Saksa ja Turkki vaativat Venäjää pitämään kiinni YK:n 2254-päätöslauselmasta.

”Olemme järkyttyneitä pommitusten aiheuttamasta inhimillisestä hädästä – myös Venäjän puolelta”, Merkel sanoi Turkissa maanantaina keskusteltuaan Davutoğlun kanssa.

Viime päivinä kymmeniätuhansia Aleppon pommituksia paenneita pakolaisia on saapunut Syyrian ja Turkin rajalle.

”Pahin skenaario on, että lyhyellä aikavälillä 600 000 uutta pakolaista saapuu rajallemme”, Turkin varapääministeri Numan Kurtulmus kertoi toimittajille maanantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat