Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miljardööri Michael Bloomberg haukkuu Yhdysvaltain presidenttiehdokkaat ja harkitsee kisaan lähtöä

Ulkomaat
 
KEVIN LAMARQUE
New Yorkin entinen pormestari, miljardööri Michael Bloomberg.
New Yorkin entinen pormestari, miljardööri Michael Bloomberg. Kuva: KEVIN LAMARQUE

Mediaomistaja, miljardööri Michael Bloomberg harkitsee Yhdysvaltain presidentiksi pyrkimistä.

The New York Times uutisoi Bloombergin ajatuksista jo tammikuussa, mutta hän vahvistaa asian nyt lopullisesti talouslehti Financial Timesin haastattelussa.

Päätöksen taustalla on Bloombergin tyly arvio presidenttiehdokkaiden laadusta.

”Keskustelun taso on ahdistavan banaalia ja loukkaus äänestäjiä kohtaan. He ansaitsevat parempaa”, hän sanoo FT:lle.

New Yorkin entinen pormestari Bloomberg on väläytellyt presidenttiehdokkuuttaan myös aiemmissa vaaleissa. Hän kertoo FT:lle, että päätös lähtemisestä tehdään maaliskuussa.

”Kuuntelen, mitä presidenttiehdokkaat sanovat ja miten äänestäjät käyttäytyvät esivaaleissa.”

Bloomberg ei edusta demokraatteja eikä republikaaneja vaan pyrkisi Valkoiseen taloon itsenäisenä ehdokkaana. Hänen tulonsa mukaan kisaan voisi muuttaa sen luonnetta merkittävästi.

Yhdysvaltain kaksipuoluejärjestelmässä riippumattomalla ehdokkaalla on vain pienet mahdollisuudet nousta presidentiksi. Arvoliberaali, aseiden sääntelyä ja ympäristön suojelua kannattava Bloomberg voisi kuitenkin tehdä hallaa erityisesti demokraateille imemällä Hillary Clintonilta ja myös Bernie Sandersilta ääniä.

FT:n mukaan Bloombergilla on epäilyksensä Clintonin kampanjaa kohtaan, vaikka kaksikolla on toimiva suhde New Yorkin ajoilta. Clinton, entinen New Yorkin osavaltion senaattori, on aiemmin todennut Bloombergin lähtevän kisaan vain, jos Clintonia ei valita demokraattien ehdokkaaksi.

Koska Sandersin ja Clintonin kisa on niin tasainen että se saattaa venyä yli maaliskuun alun, Bloomberg voi kuitenkin joutua tekemään päätöksensä ennen tietoa demokraattien ehdokkaasta.

Republikaanien Donald Trump on FT:n mukaan sanonut aiemmin, että hän olisi ”hyvin iloinen”, jos Bloomberg lähtisi mukaan kilpaan. Sanders puolestaan on tyrmännyt ajatuksen ja pitänyt sitä malliesimerkkinä Yhdysvaltain siirtymisestä pois demokratiasta kohti harvainvaltaa.

Mikäli Bloomberg päättää lähteä kisaan, hän voi Trumpin tavoin käyttää suuria määriä omaa rahaansa. Hänen nimeään kantavan ohjelmisto- ja mediayhtiön omistavalla Bloombergilla on lähes 40 miljardin dollarin omaisuus.

The New York Timesin mukaan Bloombergin avustajat laativat tammikuussa ehdokkuudesta suunnitelman, jossa rahaa kuluisi peräti miljardi dollaria.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat