Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seinätulpan eli propun keksijä Artur Fischer on kuollut – sai enemmän patentteja kuin Edison

Saksalainen keksijä patentoi yli tuhat keksintöä.

Ulkomaat
 
Fischer
Artur Fischer teki yli 1 100 keksintöä. Yksi niistä on seinätulppa eli proppu.
Artur Fischer teki yli 1 100 keksintöä. Yksi niistä on seinätulppa eli proppu. Kuva: Fischer

Saksalainen keksijä Artur Fischer kuoli 27. tammikuuta kotonaan Waldachtalissa Saksassa, kertoo yhdysvaltalainen sanomalehti The New York Times. Hänen kuolemastaan tiedotti hänen yhtiönsä The Fischer Group.

Fischer oli 96-vuotias, syntynyt 31. joulukuuta 1919 Tumlingenissa, joka on nykyisin osa Waldachtalia.

Hänen nimissään on yli 1 100 patenttia, mikä on hieman enemmän kuin kuuluisalla keksijällä Thomas Edisonilla. Fischerin patentteihin kuuluvat muun muassa ensimmäinen synkronoitu kameran salama ja esineiden seinille kiinnittämistä helpottava seinätulppa eli tuttavallisemmin proppu.

Lukkosepäksi kouluttautunut Fischer oli intohimoinen nikkaroija, joka teki ensimmäisen patenttiin johtaneen keksintönsä vuonna 1947. Propun hän keksi vuonna 1958. Nykyään niitä valmistetaan miljoonia päivittäin.

Fischer kävi ammattikoulua mutta meni 13-vuotiaana lukkosepän oppipojaksi Stuttgartissa. Hän liittyi nuorena Hitler-Jugendiin ja kouluttautui Luftwaffen mekaanikoksi ennen toista maailmansotaa. Hän selvisi Stalingradin taistelusta ja joutui sotavangiksi Italiassa, mistä hänet lähetettiin Englantiin vankileirille.

Sodan jälkeen hän työskenteli insinööriyrityksessä apulaisena ja perusti pian oman yrityksensä Fischer Groupin. Yrityksellä on nykyään maailmanlaajuisesti neljätuhatta työntekijää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat