Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansanmurhasta tuomittu serbikomentaja kuoli vankeudessa Haagissa

Zdravko Tolimiria pidettiin Bosnian serbijoukkojen ylimmän komentajan Ratko Mladićin oikeana kätenä.

Ulkomaat
 
Reuters
Vartijat taluttivat entistä Bosnian serbijoukkojen kenraalia Zdravko Tolimiria oikeussaliin viime huhtikuussa, jolloin hän sai kuulla, että elinkautinen tuomio pysyy voimassa valituksesta huolimatta.
Vartijat taluttivat entistä Bosnian serbijoukkojen kenraalia Zdravko Tolimiria oikeussaliin viime huhtikuussa, jolloin hän sai kuulla, että elinkautinen tuomio pysyy voimassa valituksesta huolimatta. Kuva: Reuters

Serbijoukkoja Bosnian sodassa komentanut kenraali Zdravko Tolimir on kuollut vankeudessa Hollannin Haagissa 67-vuotiaana, kertoivat serbialaiset tiedotusvälineet tiistaina uutistoimistojen mukaan.

”Hän oli sairas, mutta ne idiootit eivät antaneet hänen tulla kotiin hoitoa varten. Yllätyin uutisista”, vaimo Nada Tolimir sanoi Kurir-lehdelle AFP:n mukaan.

Zdravko Tolimiria pidettiin Bosnian serbijoukkojen ylimmän komentajan Ratko Mladićin oikeana kätenä.

Tolimir tuomittiin elinkautiseen vankeuteen kansainvälisessä Jugoslavia-tuomioistuimessa (ICTY) vuonna 2012 muun muassa kansanmurhasta ja rikoksista ihmisyyttä vastaan. Hän oli osallisena Srebrenican joukkomurhassa, jossa serbijoukot tappoivat noin 8 000 bosniakkimiestä ja -poikaa heinäkuussa 1995.

Mladićin, 73, oikeudenkäynti alkoi Haagissa vuonna 2012 ja on yhä kesken. Häntäkin syytetään kansanmurhasta ja rikoksista ihmisyyttä vastaan, muun muassa Srebrenicaan liittyen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat