Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tusk: Venäjän sotatoimet Syyriassa pahentavat pakolaiskriisiä

Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan mukaan Venäjän pommitukset vahvistavat Bashar al-Assadin hallintoa.

Ulkomaat
 
VINCENT KESSLER / Reuters
Eurooppa-neuvoston puheejohtaja Donald Tusk.
Eurooppa-neuvoston puheejohtaja Donald Tusk. Kuva: VINCENT KESSLER / Reuters

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk syytti tiistaina kovin sanoin Venäjää sen toimista Syyriassa.

Tuskin mukaan Venäjän pommitukset Syyriassa vaikeuttavat konfliktia ja kasvattavat jo valmiiksi ”ylikuormitettuun” Eurooppaan pyrkivien pakolaisten määrää, uutistoimisto AFP kertoo.

Tusk kommentoi Venäjän sotatoimia vain päivä sen jälkeen, kun Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi olevansa järkyttynyt Venäjän pommitusten aiheuttamasta kärsimyksestä.

”Venäjän sotatoimien suorana seurauksena [Bashar] al-Assadin hallinto vahvistuu, oppositio heikkenee ja tuhannet ihmiset joutuvat pakenemaan Turkkiin ja Eurooppaan”, Tusk sanoi Brysselissä.

Tiistaina Venäjä vastasi Merkelin syytöksiin sanoen, että se pommittaa Syyriassa ainoastaan Isistä, aivan kuten länsimaat ja arabimaatkin. Venäjää on kuitenkin syytetty myös maltillisten kapinallisjoukkojen ja siviilien pommittamisesta.

Kiihtyvät taistelut Syyrian Aleppossa ovat ajaneet viime päivinä 35 000 pakolaista Turkin rajalle. Maassa on tällä hetkellä 2,5 miljoonaa syyrialaista.

Turkin varapääministeri Numan Kurtulmus sanoi maanantaina pelkäävänsä, että maahan yrittää pian yli puoli miljoonaa syyrialaista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat