Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nepalin entinen pääministeri johti hallitusta ilman pankkitiliä

Vaatimattomasta elämäntyylistään tunnettu Sushil Koirala toimi pääministerinä viime syksynä, kun Nepal sai perustuslain.

Ulkomaat
 
© Lucas Jackson / Reuters
Sushil Koirala
Sushil Koirala Kuva: © Lucas Jackson / Reuters

Poikkeuksellisen vaatimattomasta elämäntyylistään tunnettu Nepalin entinen pääministeri Sushil Koirala kuoli tiistaina 77-vuotiaana.

Vaikutusvaltaiseen sukuun kuulunut veteraanipoliitikko Koirala toimi pääministerinä vuosina 2014–2015. Hän oli tärkeässä roolissa, kun Himalajan vuoristossa sijaitsevaan Nepaliin saatiin perustuslaki vuosien väännön jälkeen viime syyskuussa.

Koiralalla ei ollut edes pankkitiliä. Hän ei omistanut taloa, maata eikä osakkeita, hänen avustajansa kertoi vuonna 2014 intialaiselle PTI-uutistoimistolle.

Vuonna 1973 Koirala osallistui lentokonekaappaukseen Nepalissa. Koneen uskottiin kuljettavan rahaa, jonka Koirala sukulaisineen yritti saada rahoittaakseen puoluettaan Nepalin kongressia.

Koirala kärsi kroonisesta keuhkoputkentulehduksesta. Hän sairastui viime viikolla keuhkokuumeeseen, hänen henkilääkärinsä kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Nepalin kymmenvuotinen sisällissota loppui vuonna 2006 ja kuningaskunta muutettiin tasavallaksi vuonna 2008. Kiistely perustuslaista oli lamaannuttanut poliittisen päätöksenteon niin pahasti, että sen väitettiin jopa haitanneen viime kevään tuhoisan maanjäristyksen pelastustöitä.

Vähemmistökansat ovat vastustaneet uutta perustuslakia, koska ne olisivat halunneet enemmän päätösvaltaa. Poliisin ja vähemmistökansojen yhteenotoissa on kuollut AFP:n mukaan yli 50 ihmistä.

Koirala nähtiin kuitenkin maltillisena hahmona poliittisen kuohunnan keskellä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat